• Haberler
  • Politika
  • Gazetemizin yazarı Prof. Dr. Ahmet Özer, CHP'nin Esenyurt başkan adayı

Gazetemizin yazarı Prof. Dr. Ahmet Özer, CHP'nin Esenyurt başkan adayı

Van'ın sorunlarını gündeme taşıyarak çözüm önerileri sunan gazetemiz yazarı Sosyolog ve Siyaset Bilimci Prof. Dr. Ahmet Özer, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Esenyurt Belediye Başkan Adayı oldu. 

Yerel seçim çalışmalarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi, daha önce açıkladığı Ali Gökmen’in adaylığının geri çekilmesiyle kent uzlaşısı kapsamında gazetemiz yazarı Sosyolog ve Siyaset Bilimci Prof. Dr. Ahmet Özer’i İstanbul’un Esenyurt ilçesinde belediye başkan adayı gösterdi. 

AHMET ÖZER KİMDİR?

1960 yılında Van’da doğan Prof. Dr. Ahmet Özer, ilkokul ve ortaokulu Van’da, liseyi Diyarbakır’da tamamladı. 1986 yılında Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden birincilikle mezun oldu. Akademik kariyerine ara vermeden devam eden Özer, Hacettepe Üniversitesi’nde sosyoloji, ODTÜ’de ise “Bilim ve Siyaset Felsefesi” alanlarında yüksek lisans yaptı. 1999 yılında doçent, aynı yıl profesör unvanı aldı.

Özer, Toros Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktaydı.

Özer, Güneydoğu’nun sosyo-ekonomik yapısı, GAP Bölgesi’nin karşılaştırılması, bölgenin geleneksel yapısı ve kalkınma süreci, yerel yönetimler gibi alanlarda çalışmalar yürüttü. “GAP ve Sosyal Değişim”, “Güneydoğu Anadolu ve GAP Gerçeği”, “Sosyal Bir Varlık Olarak İnsan”, “Modernleşme ve Güneydoğu”, “11 Eylül – ABD ve Küreselleşme”, “Tanzimat’tan Günümüze Batılılaşma ve AB”, “Doğu’da Aşiret Düzeni ve Brukanlar”, “Kentleşme ve Yerel Yönetimler” adlı bilimsel çalışmalarının yanı sıra “Şehrivan” isimli bir romanı kaleme aldı.

Özer, medya platformlarında güncel olaylara dair yorumları ve analizleriyle kamuoyunun yakından tanıdığı bir isimdir.

KAYNAK: VANSESİ HABER EVREN DOĞRUER

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme