Gazetemiz yazarı Ahmet Özer, mazbatasını aldı

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde  227.608 oyla en yakın rakibine 45 bin oy fark atan  Gazetemizde yazarlık yapan Prof. Dr. Ahmet Özer, İstanbul Esenyurt Belediye Başkanı seçildi. Başkan Özer, mazbatasını alarak görevine başladı.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde 227.608 oy alarak sandıktan 1. çıkan gazetemizin yazarı olan Sosyolog ve Siyaset Bilimci Prof. Dr. Ahmet Özer, mazbatasını aldı.

Esenyut Belediye Başkanı seçilen Ahmet Özer, İlçe Seçim Kurulundan mazbatasını CHP Esenyurt İlçe Başkanı  Hüseyin Ergin ile birlikte aldı. Burada Başkan Özer, “Kentimize halkçı belediyecilik anlayışı ile hizmet edecek, Esenyurt’umuzu hak ettiği konuma kavuşturacağız. Bütün yol arkadaşlarıma ve süreç boyunca desteklerini esirgemeyen Esenyurtlu komşularıma bir kez daha teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

DEVİR TESLİM TÖRENİ YAPILDI

Esenyurt Belediye Başkanı seçilen Vansesi Gazetesi yazarı Prof. Dr. Ahmet Özer,  CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat ile Esenyurt CHP İlçe Başkanı Hüseyin Ergin’le beraber yapılan devir teslim töreni ile Esenyurt Belediyesi önceki Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’tan koltuğu devraldı.

“Önceki dönem Belediye Başkanı Sayın Kemal Deniz Bozkurt’a, bugüne kadar Esenyurt’a olan katkıları için teşekkür ediyorum.” Diyen Başkan Ahmet Özer, “Şimdi içimizin umutla dolduğu anları birlikte yaşayacağız. Daha yaşanabilir daha güzel bir şehir için çalışmaya hazırız. Esenyurt’umuzu geleceğe hazırlayacak güzel projelere imza atmak üzere yola çıktık. Yeni dönemle birlikte daha adil daha katılımcı daha ulaşılabilir ve daha eşit bir Esenyurt için hep birlikte çok çalışacağız sevgili komşularım! Nice güzel günlerde buluşmak dileğiyle.” Şeklinde ifadeler kullandı.

ESENYURT BELEDİYE BAŞKANI AHMET ÖZER KİMDİR?

1960 yılında Van’da doğan Prof. Dr. Ahmet Özer, ilkokul ve ortaokulu Van’da, liseyi Diyarbakır’da tamamladı. 1986 yılında Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden birincilikle mezun oldu. Akademik kariyerine ara vermeden devam eden Özer, Hacettepe Üniversitesi’nde sosyoloji, ODTÜ’de ise “Bilim ve Siyaset Felsefesi” alanlarında yüksek lisans yaptı. 1999 yılında doçent, aynı yıl profesör unvanı aldı.

Özer, Toros Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktaydı.

Özer, Güneydoğu’nun sosyo-ekonomik yapısı, GAP Bölgesi’nin karşılaştırılması, bölgenin geleneksel yapısı ve kalkınma süreci, yerel yönetimler gibi alanlarda çalışmalar yürüttü. “GAP ve Sosyal Değişim”, “Güneydoğu Anadolu ve GAP Gerçeği”, “Sosyal Bir Varlık Olarak İnsan”, “Modernleşme ve Güneydoğu”, “11 Eylül – ABD ve Küreselleşme”, “Tanzimat’tan Günümüze Batılılaşma ve AB”, “Doğu’da Aşiret Düzeni ve Brukanlar”, “Kentleşme ve Yerel Yönetimler” adlı bilimsel çalışmalarının yanı sıra “Şehrivan” isimli bir romanı kaleme aldı.

Özer, medya platformlarında güncel olaylara dair yorumları ve analizleriyle kamuoyunun yakından tanıdığı bir isimdir.

Vansesi Haber

Bakmadan Geçme