Fransa'da fabrika baskını: 1 kişinin kafası kesildi

Fransa’nın Grenoble kentindeki bir fabrika, üzerinde Arapça yazılar yazan bayrak taşıyan bir kişinin hedefi oldu. Fabrika yakınlarında başı kesik bir ceset bulunurken, 2 kişinin hafif yaralandığı belirtildi. Yakalandığı söylenen zanlının istihbarat birimlerinin kayıtlarında yer alan bir kişi olduğu ifade edildi.

Endüstriyel gaz üreten 'Air Products' adlı tesiste yerel saatle 09.50'de bir patlama yaşandığı ve yangın olduğu bilgileri geldi. 2 kişinin kamyoneti oksijen tanklarının üzerine sürdüğü iddia edildi. Patlamanın da patlayıcılar yüzünden değil, bu sebeple meydana geldiğini altı çizildi. Saldırının ardından bir kişinin de Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) ait olduğu sanılan bir bayrak taşıdığı söylendi.

'GİRİŞE KESİK KAFA ASILDI'

Fabrikanın avlusunda, yanına Arapça yazılı bir bayrak bırakılan ve kafası kesilmiş bir ceset bulundu. AFP de Arapça yazılı kağıtlar iliştirilmiş bir kesik kafanın fabrikanın girişindeki demir parmaklıklara asıldığını yazdı. Russia Today (RT) başı kesilmiş halde bulunan kişinin fabrika çalışanı olmadığını aktardı.

Saldırıda 2 kişinin de hafif yaralandığı belirtildi. 

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun ocakta saldırıya uğramasından bu yana terör tehdidi altında yaşayan ülkede bu son saldırıyı kimin düzenlediği konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak Fransız haber kanalı BFMTV saldırıyı IŞİD'in gerçekleştirdiğini öne sürdü.

30 YAŞLARINDAKİ ZANLI SABIKALI ÇIKTI

Ayrıca polis 30'lu yaşlardaki bir zanlının tutuklandığını ve şu anda sorgulandığını duyurdu. Zanlının sabıkalı ve İç İstihbarat Servisi'nin (DGSI) bildiği bir isim olduğu ifade edildi. Bu sebeple de soruşturmanın zanlının bir suç ortağı olup olmadığı yönüne kaydığı belirtiliyor. Basında ise istihbarat birimlerinin haftalardır bir saldırı gerçekleşeceğine dair işaretler beklediği şeklinde iddialar yer aldı.

 

'HASSAS BÖLGELERDE' GÜVENLİK ARTIRILIYOR

 

Başbakan Manuel Valls Güney Afrika Cumhuriyeti'nde olduğu için İçişleri Bakanı Bernard Cazaneuve'ün olay yerine gitmekle görevlendirdi. Valls saldırının ardından ülkedeki 'hassa bölgelerdeki' güvenlik önlemlerinin artırılması talimatı da verdi. AB liderler zirvesi için Belçika'nın Brüksel kentinde bulunan Cumhurbaşkanı François Hollande'ın da acilen Fransa'ya döneceği belirtildi.

Savcılık ise olayın soruşturulması için terörle mücadele birimi SDAT'ın konuşlandırıldığını açıkladı.

Bakmadan Geçme