FLAMİNGO FESTİVALİ RENKLENDİRDİ

Van’da bu yıl 4.’sü düzenlenen 'Doğu'nun Kanatları Van Erçek Gölü 4. Flamingo Festivali' renkli görüntülere sahne oldu.

Van’da bu yıl 4.’sü düzenlenen "Doğu'nun Kanatları Van Erçek Gölü 4. Flamingo Festivali" renkli görüntülere sahne oldu. 
Van Valiliği, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ve Karagündüz köyü sakinleri tarafından bu yıl 4.’sü düzenlenen "Doğu'nun Kanatları Van Erçek Gölü 4. Flamingo Festivali", Erçek beldesindeki Erçek Gölü sahilinde yapıldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren merkezden otobüslerle beldeye taşınan davetliler, ilk olarak Karagündüz köyünde verilen kahvaltıya geçildi. Kahvaltı sonrası sahildeki Kuş Gözlem Evi'ne gelen doğaseverler, buradan dürbünlerle flamingo ve diğer kuş türlerini izledi.
Festivalle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, flamingoların muhteşem bir görüntü sergilediğini ve Erçek Gölü'nün sadece flamingoların değil, aynı zamanda birçok kuş türünün göç yolu üzerinde yer aldığını hatırlattı. Üniversite olarak bölgedeki kuş çeşitliliğini daha önce ortaya koyduklarını da anımsatan Battal, "Van, biyolojik çeşitlilik açısından önde gelen kentlerden biri. Bizim geç kaldığımız bir projemiz var. Van'ın eko-turizm potansiyelini ortaya koymak için uğraşıyoruz. Sadece kuşlar değil, diğer canlı organizmalar açısından da bölgemiz gezilebilir, görülebilir bir yapıya sahip. Bugün tarihi ve turistik ev, bina, yapılar herkes tarafından bilindi, görüldü. İnsanlar artık eko-turizme doğru yöneliyorlar. Bu kapsamda Vanımızın eko-turizm açısından çok daha cazip olduğunu söylemek istiyorum. Önümüzdeki dönemlerde yapacağımız çalışmalarla sempozyumlarla ortaya koyacağız" diye konuştu.
Festivale Vali Vekili Mehmet Özel, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Abdullah Barutçu, Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Bakmadan Geçme