Fenerbahçe ve Beşiktaş Avrupa'da

UEFA Tahkim Kurulu'nun Fenerbahçe'ye 2 yıl süreyle ve Beşiktaş'a 1 yıl süreyle UEFA müsabakalarından men kararının yürütmesini Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) tarafından durduruldu.

Fenerbahçe Futbol AŞ'den Borsa İstanbul'a yapılan ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da yer alan açıklamada, "UEFA Tahkim Kurulu'nun kulübümüzün 2 yıl süreyle UEFA müsabakalarından men yönündeki kararın yürütmesi CAS tarafından durdurulmuştur" denildi.

UEFA Tahkim Kurulu, UEFA Denetleme ve Disiplin Kurulu'nun sarı-lacivertli kulübe şike iddiaları nedeniyle verdiği 2+1 yıllık men cezasını 2 yıl olarak onamıştı.

Beşiktaş
da kuralara katılıyor

Beşiktaş Yöneticisi Melih Sami Esen, UEFA Avrupa Ligi kura çekimine katılacaklarını açıkladı. Esen, "Resmi açıklama gelince biz de kulüp olarak kamuoyuna bildireceğiz" dedi.

Yıldırım'dan UEFA Şampiyonlar Ligi müjdesi

Fenerbahçe Futbol AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım, "Fenerbahçe Futbol Takımı bu yıl Şampiyonlar Ligi'nde yarın başlayacak kurayla beraber yoluna devam edecektir" dedi.

Yıldırım, FB TV'ye yaptığı açıklamada, sarı-lacivertli takımın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon mücadele edebileceğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Fenerbahçe adına gelişmeler olmakta. İki yıldır süren bu şike ve teşvik sürecinde hepimiz çok üzüldük, üzülüyoruz da. Hak etmediğimiz şeyleri yaşadık, yaşıyoruz da. Dün futbolcularımızın açıklamalarından, taraftarımızın, kongre ve divan üyelerimizin bize olan desteklerinden dolayı hepsine, kısaca Fenerbahçe camiasına teşekkür ediyorum. İçeride hainler de var, ama bunlar da zaman içinde temizlenecektir. Şunu bilsin bütün Fenerbahçeliler, Fenerbahçe Futbol Takımı bu yıl Şampiyonlar Ligi'nde yarın başlayacak kurayla beraber yoluna devam edecektir."

Süreçte kendilerine destek veren avukatlara teşekkür eden Yıldırım, "Bu mücadele sonuna kadar devam edecek ve Fenerbahçe'nin haklı olduğunu da hem Türkiye hem de bütün dünya öğrenecek" diyerek sözlerini tamamladı.

Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri

Yarın İsviçre'nin Nyon kentinde yapılacak 3. ön eleme turu kura çekimine seri başı olarak katılacak olan Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri de belli oldu.

Fenerbahçe kurada, PAOK (Yunanistan), Salzburg (Avusturya), FC Nordsjælland (Danimarka), Grasshoppers (İsviçre) veya Zulte Waragem (Belçika) takımlarından biriyle eşleşecek.

3. Eleme Turunda ilk maçlar 30-31 Temmuz, rövanş maçları ise 6-7 Ağustos'ta oynanacak. Fenerbahçe bu turu geçerse Play-Off turuna yükselecek. Play-Off Turunun kuraları da yine Nyon'da 9 Ağustos 2013 Cuma günü çekilecek. Bu turdaki ilk maçlar 20-21 Ağustos, rövanşlar ise 27-28 Ağustos'ta oynanacak. Play-Off turunun ardından Şampiyonlar Ligi'nde mücadele, gruplarda devam edecek.

Bakmadan Geçme