Faruk Alpaslan'a Şoförler Cemiyeti'nden Cevap

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı, eski Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Faruk Alpaslan’ın haberlerde çıkan konuşmasına istinaden basın açıklaması yaptı.

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası yönetimi tarafından yapılan açıklamada Alpaslan’ın şoför esnafının hala kendisini aradığını ve şoförler odasının hiçbir iş yapmadığını söylemesi üzerine açıklama yapma gereği duyduklarını belirttiler. Şoförler ve Otomobilciler Odası yönetimi tarafından yapılan basın açıklamasında, "Eski oda başkanı Faruk Alpaslan geçtiğimiz cumartesi günü basında yer alan bir konuşmasında, 'işte bizim yaptığımız hizmetler göz önündedir, biz yaklaşık bir senedir bu odanın seçimini kaybettik. Hala şoför esnafı beni arıyor, benden çekici hizmetleri istiyorlar ben bir senedir bu odayı kaybetmişim hala da beni arıyorlar hala da kendi imkanlarıyla şoför odası bir şey yapamıyor. Beni arıyor ben bu hizmetten onları yararlandırıyorum' sözleri yer almıştı. Oysaki bizim de şoför esnafımızın duyarlı olduğunu biliyoruz. Bizim 5 bine yakın kayıtlı esnafımız var. Bu 5 bin esnafımız zaten buna duyarlıdır. Bizim 19 Mart 2014 tarihinde devraldık. Bu tarihte bize bıraktığı borç net 1 milyon 985 bin 414 TL’dir. Biz bu borcu her kalemini kayıt altına aldık. Bizim odanın birçok kısıtlamalardan sonra sadece gelirimiz plaka ve üye aidatları kaldı. Zaten federasyon gerektiği kısıtlamaları yapmıştı. Sadece plaka bir de oda aidatı var. Onlarla da bu kadar borç ödenmez. Mevcut şu anda bulunduğumuz odayı bile müteahhide satmış. Bize güya esnaf sarayı yapmıştır. Esnaf sarayı kaçak bir yapıdır. Ne ruhsatı, ne doğal gazı, ne elektriği, ne de tapusu var. Yani hiçbir şeyi yoktur. Tamamen korsan biz nasıl oraya geçelim. Odanın tüm gayrimenkulleri o dönemde sattığı için hiçbir gelir kaynağı kalmadığı gibi, bütün araçlarımız dahi icralıktır. şu an odamızı zaten satmış biz şu an da mahkeme kararıyla bu odada oturuyoruz. Mevcut yapılan yeni binada bizim yüzde 30 payımız var. Ancak odalar birliği için yapılmış hiç bir oda dolu değil. Çünkü ısınacak bir durum yoktur. Kendileri de zaten normal kömür sobalarıyla ısınıyorlar. Korsan olduğu için herhangi bir tapusu, imarı, ruhsatı olmadığı için ne doğal gazı, ne de elektrik verilmiyor. Hepsi kaçak bizimde öyle bir yere gidip esnafımıza hizmet verebilme düşüncemiz yoktur. Zaten burası ulaşım açısından uzak esnafımız iki minibüs değiştirip sonra mecburi gelmeleri açısından sıkıntı yaşıyorlar. Esnafımızı oraya yönlendirilmenin bir lüksü de yoktur. Biz burada daha uygun olduğuna karar verdik. Amacımız esnafımıza daha iyi hizmet verebilmek için yönetim olarak burada kalma kararını aldık. Yalnız tapusu olsaydı, imarı olsaydı, ruhsatı olsaydı amenna giderdik. Şimdi buna rağmen gidip orada oturmanın bir anlamı yoktur. Çekici hizmetinin verememe sebebi de bu çekicimiz icralık. Makam arabamız icralık, odamız yok, biz sadece Allah'a bağlı olarak yaşıyoruz. Kendi imkanlarımızla elimizden geleni yapıyoruz. Yönetim olarak aydan aya birbirimize destek çıkarak sorunları halletmeye çalışıyoruz. Plaka ücretleri ile ancak eleman parası, günlük gelen gelirlerden elektrik ve su borçlarını ödüyoruz" denildi.
Van Şoförler ve Sanatkarlar Odası yönetimi, Faruk Alpaslan'ın yaptığı açıklamanın talihsiz bir açıklama olduğu değerlendirmesinde bulundular. 

Bakmadan Geçme