• Haberler
  • Ekonomi
  • Faizler maaşlara yaklaştı: 200 bin lirası olan aylık bu parayı alacak...

Faizler maaşlara yaklaştı: 200 bin lirası olan aylık bu parayı alacak...

Merkez Bankası'nın faizleri hızlı olarak artırılmasıyla birlikte bankaların vatandaşlara sunmuş olduğu mevduat faizleri de artmaya devam ediyor, işte bankaya 200.000 TL koyanların ay sonunda alacakları ödeme.

Faizler maaşlara yaklaştı: 200 bin lirası olan aylık bu parayı alacak...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Merkez Bankası'nın sıkı para politikası, mevduat faizlerini rekor seviyelere taşımıştı. Ancak Kur Korumalı Mevduat'ın büyük bir kısmı TL mevduat hesaplarına dönünce, bankalar kredi taleplerini karşılayamayınca mevduat faizlerinde düşüşler görüldü. İşte bankaların son faiz teklifleri...

CAZİBESİ BİTTİ
Bankacılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz hafta kamu bankalarında yüzde 41 olan TL mevduat faizleri yüzde 29’a çekildi. Özel bankalarda ise faiz oranları yüzde 35 ile yüzde 45 arasında değişiyor. Yüzde 45 faiz oranı veren bankalar aylık değil üç aylık mevduat hesabı tercih edilirse veriliyor.

MEVDUAT FAİZİ HESAPLAMA
Parasını değerlendirmek isteyenler için özel banka mevduat faiz hesabından getirisi ve kamu banka mevduat hesabından getirisini sizin için hesapladık. İşte 200 bin lirası olanın aylık getirisi...

200 bin lirası olan vatandaş parasını özel bankanın mevduat hesabına yatırsa yüzde 43 faiz oranından aylık getirisi 3.581,37 TL olacak.

200 bin lirasını kamu bankası mevduat hesabına yatırırsa yüzde 29 faiz oranından aylık getirisi 2.415,34 TL olacak.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme