EVİ YANAN AİLE DIŞARDA KALDI

Van’ın Erçek beldesinde, 2011 yılında depremden dolayı evinin hasar görmesiyle Evini Yapana Yardım (EYY) modeli kapsamında 44 bin liraya yapılan evleri yanan 7 nüfuslu Demir ailesi, dışarıda kaldı.

Van’ın Erçek beldesinde, 2011 yılında depremden dolayı evinin hasar görmesiyle Evini Yapana Yardım (EYY) modeli kapsamında 44 bin liraya yapılan evleri yanan 7 nüfuslu Demir ailesi, dışarıda kaldı.
Erçek beldesinde ikamet eden Yusuf Demir’in evinde elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangında 14 yaşındaki oğlu Ozan Demir'in elleri ve yüzü yanarken, büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Kış günü evlerinin yanması sonucu dışarıda kalan aileye komşuları yardım ediyor.
Komşusunda olduğu sıra evinin yandığı haberini aldığını söyleyen Yusuf Demir, eve geldiğinde komşularının hepsinin ellerinden geleni yaparak yangını söndürmeye çalıştıklarını ifade ederek, “Komşularım kova ve kürekle yangını söndürmeye çalıştı. Bu arada bir baktım 14 yaşındaki oğlumun eli ve yüzü yanmış. Çocuğum yangına müdahale ederek kendini de riske atmış. Şu an Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisi devam ediyor. Yangın, koridorda bulunan elektrik panosundan çıkan kıvılcımlarla başladı. Kıvılcımların koridordaki yollukların üzerine düşmesiyle ev bir anda alevler içerisinde kaldı” dedi.
2011 depreminde eski evi hasar gördüğü için devlet tarafından verilen EYY modeli kapsamında, evinin 44 bin liraya yapıldığını ifade eden Demir, “Evime gireli 1 hafta oldu ve evim yandı. Evim yandıktan sonra geceleri hastanedeki çocuğumun yanına gidiyorum, gündüzleri ise evime gelerek yangında yananları temizliyorum. Maddi durumum iyi olmadığından evimi onarmak için elimden bir şey gelmiyor. Şu anda bir kutu boya alıp da evimi boyayacak imkanım yok” şeklinde konuştu.
Yangın sırasında yüzü yanan çocuğunun sargı bezlerinin açılacağını ifade eden Demir, “Doktorlar sargılar açıldıktan sonra tedavinin devamı için alınacak olan ilaçları devletin ödemediğini söyledi. Sen kendi cebinden alacaksın. Çocuğun yüzünde iz kalmasın diye kullanacağım ilaçlar ilk etapta 400 liradan başlıyor. Doktor bunu bana deyince şaştım kaldım. Benim yeşil kartım var, bunu nasıl alabilirim. O an müsait değildim ve hazırlıksızdım. Hekimlere, 'Köye gidip geleyim' dedim. Şu an evimdeyim ama hala o parayı toparlayamadım. Şu an ortada kaldım. Ne yapacağımı bilmiyorum. Hastanede tedavi gören çocuğuma mı yanayım, yoksa yeni yaptığım evin yanması sonucu, kış günü dışarıda kaldığıma mı yanayım” şeklinde sözlerini tamamladı.
"Geçmiş olsun" ziyaretine gelen komşularını görünce gözyaşlarına hakim olamayan Yusuf Demir’in eşi Altın Demir ise, “Çocuklarım perişan. İnsan aç susuz ortada kalınca rahat olur mu? Kardır, kıştır, soğuktur ne olacak? Zaten evi yeni yaptık, şu an ortada kaldık. Eşim işsizdir. Hayırseverler çocuklarıma ve bize yardım etsinler” dedi.

Bakmadan Geçme