• Haberler
  • Ekonomi
  • Ev sahipleri ne yapacağını şaşırdı: Yüzde 58 zamlanacağı açıklandı

Ev sahipleri ne yapacağını şaşırdı: Yüzde 58 zamlanacağı açıklandı

Türkiye'de konut ve taşınmaz sahiplerini etkileyen emlak vergisine, resmi enflasyon rakamları doğrultusunda yüzde 50'nin üzerinde bir zam geleceği açıklandı. Ev sahipleri, bu beklenen artışla birlikte mali durumlarında zorluklarla karşılaşacak.

Ev sahipleri ne yapacağını şaşırdı: Yüzde 58 zamlanacağı açıklandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Emlak vergisi, Türkiye'de konut sahipleri için artan bir mali yük haline gelmeye devam ediyor.

Bu yıl enflasyonun yüksek seviyede olması nedeniyle, emlak vergisi tahminlerinin yüzde 50'nin üzerinde artması bekleniyor. Ev sahipleri, vergi artışıyla mali sıkıntı yaşayabilir.

Dünya Gazetesi yazarı Naki Bakır'ın haberine göre, emlak vergisi, MTV, trafik cezaları, ehliyet ve pasaport harçları ve araç muayene ücretleri gibi yurttaşı yakından ilgilendiren vergiler yüzde 60’a yakın oranda zamlanacak.

Naki Bakır'ın yazının ilgili kısımları şöyle:

"Her yıl ekim ayı sonu itibarıyla yurtiçi üretici fiyat endeksinin (Yİ-ÜFE) son on iki aylık ortalamasında bir önceki on iki aylık dönemin ortalamasına göre meydana gelen artış, izleyen yılda uygulanacak yeniden değerleme oranını veriyor."


ZAM GELMİŞTİ

Geçen temmuz ayında da yılın ikinci altı ayında geçerli olmak üzere de bu kez yüzde 50 zam yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre 10 yıllık olan pasaport harç ücreti 3 bin 295 TL’yken 4 bin 943 TL’ye çıktı. 2022’de ise bu bedel 1478 TL’ydi.

TV, pasaport bedeli, trafik cezaları gibi yurttaşı yakından ilgilendiren tüm kalemlerde artış yüzde 123 oranında yapıldı.

Bakmadan Geçme