• Haberler
  • Güncel
  • Et ve Süt Kurumu Van Mağazası önünde ucuz et kuyruğu

Et ve Süt Kurumu Van Mağazası önünde ucuz et kuyruğu

Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz sebebiyle normal kasap ve marketlerden et almaya gücü yetmeyen vatandaşlar ucuz et alabilmek için İskele Caddesi üzerinde bulunan Et ve Süt Kurumu önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

Gıda ürünlerinin her gün artan fiyatlarından dolayı zor günler yaşayan vatandaşlar ucuz et alabilmek için Et ve Süt Kurumu Mağazası önünde sabahın erken saatlerinde uzun kuyruklar oluşturuyor. Yetkililere seslenen vatandaşlar fiyatları aşağı çekecek çalışmaların yapılmasını istediler.

Türkiye'de et ve et ürünleri fiyatı her geçen gün artarken, Et ve Süt Kurumu kasap ve zincir marketlerden daha uygun fiyata et satmaya devam ediyor. Vatandaşlar bir kilo ucuz et alabilmek için sabahın erken saatlerinde, soğuk havada Et ve Süt Kurumu önünde kuyruğa giriyor. Dana kırmızı etin kilosu 325 lira, kıymanın kilosu 200 lira, sığır kavurma 295 lira, Bingöl kavurma 448 lira, koyun kavurma 328 lira, gövde tavuk 54 lira, tavuk göğüs 61 lira, tavuk but 64 lira, mangallık tavuk 61 lira, tavuk kanat 82 lira, tavuk fileto 93 lira, tavuk pirzola 77 liradan satışa sunuluyor. 
Gazetemize açıklamalarda bulunan vatandaşlar, “Her geçen gün artan fiyatlardan dolayı et alamıyoruz. Alım gücümüz kalmadı, yetkililer fiyatları aşağı çekecek, üretimi arttıracak önlemler almalı. Soğuk havada Et ve Süt Kurumu Mağazası önünde oluşan kuyruklar hepimizi mağdur ediyor. Vatandaşların kaygı duymayacağı, refah içinde yaşayabileceği çalışmalar yapılmalı” dediler. 

“Et fiyatlarını düşürecek önlemler alınmalı”

Vatandaşlar, yetkililerin bu soruna çözüm bulmasını isteyerek, “Ülkemizde yaşanan ekonomik krizden dolayı gıda ürünlerine rahat bir şekilde ulaşamıyoruz. Her sabah Et ve Süt Kurumu önünde uzun kuyruklar oluşuyor. İnsanlar ucuz et alabilmek için soğuk havada sabah erken saatlerde gelip saatlerce sıra beklemek zorunda kalıyorlar. Kasap ve marketlerde 350 liradan satılan kıyma burada 200 liradan satılıyor. Kasap ve marketlerde beyaz ve kırmızı et fiyatları aldı başını gidiyor. Et ve Süt Kurumu vatandaşların ucuz et alabilmesi için uygun fiyattan satış yapıyor. Yetkililerden isteğimiz alternatif çözümler üreterek Et ve Süt Kurumuna ait satış noktaları sayısını artırarak fiyatların aşağı çekilip yaşanan mağduriyete son vermelidir” dediler. HABER: BURHAN ERGİN

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme