Eski Van Resimleri

Eski Van var, eski eski Van var. Onun da eskisi Van var. Çünkü zaman var.

Eski Van var, eski eski Van var. Onun da eskisi Van var.

 

Çünkü zaman var.

 

Zaman, o çoğumuzun anlamını tam idrak edemediğimiz akıp giden, büyütüp yeşerten, silip süpüren şey; onun her şey gibi Van üzerinde, Van resimleri üzerinde etkileri var. 

 

Eski Van'lardan birini, eskilerin en yenisini biz yaşadık; biliyoruz. Giderek kalabalıklaşan, merkezden başlayarak kenar mahallelere doğru büyüyen, binaları ve taşıtları gözle görülür bir şekilde artan ve son dönemde çok daha geniş alanlara doğru serpilen Van'ı bizler gördük.

 

Deprem sonrası verdiği büyük göçe rağmen kalabalıklaşan altyapısı ve üstyapısı ciddi değişimler geçiren, her geçen gün daha kozmopotit bir hale gelen Van'daki değişime hep birlikte tanık olduk.

 

Küçük ama bizim olan şehir artık büyük ve herkesin oldu. Her çevreden, her kültürden göç alan şehir her anlamda başkalaşım geçirdi.

 

Son yıllarda ivme kazanan teknolojik gelişmeler de hem insanımıza, hem fiziki çevremize çeşitli etkiler, katkılar yaptı. Bunun genellikle olumlu olsa da olumsuz sonuçları da ortaya çıktı.

 

1980 darbesi öncesi ve sonrasında uzun süre bölgemizi etkileyen gergin hava doğal olarak belli bir oranda sermayenin şehir dışına çıkmasına, rahatlıkla yapılabilecek kimi yatırımların ertelenmesine ya da yapılmamasına, zaten sınırlı olan yerel sermayenin il dışına kaçmasına neden oldu. 1970'lerin ortalarından 1980'lerin sonlarına kadar bölgeye canlılık katan turizm faaliyetleri o gerginlikten nasibini alıp aksadı.

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme