Eski Van Camisinde ‘Hat ve Tezhip’ Sergisi

Mimar Sinan’ın Doğu’daki tek eseri olan Tarihi Hüsrev Paşa Külliyesi'nde ‘Ramazan Ayı’ nedeniyle ‘Hat ve Tezhip’ sergisi açıldı.

Cami imam hatibi ve hattat olan Ahmet Hüsrev Koyuncu’ya ait 30 eserin yer aldığı sergi Ramazan ayının 15’inden bu yana ziyaretçiler için tutuluyor. Ramazan sonuna kadar açık kalacak olan sergi ile ilgili İHA muhabirine konuşan hattat İmam Koyuncu, “Burada farklı zamanlarda yaptığım 30 eser yer almaktadır. Mübarek Ramazan ayı nedeniyle hem cami cemaatimize hem de bu tarihi camimizi ziyaret eden turistlere yönelik bu sergimizi açtık. Buradaki amacım vatandaşlarımıza İslam sanatının en güzel örnekleri olan hat tezhipleri göstermektir. Bu nedenle ramazan ayının 15’inde açtığımız sergimizi ramazan ayı sonuna kadar ziyaretçilerimiz için açık tutacağız inşallah” dedi.
“SERGİ RAMAZAN SONU KADAR AÇIK KALACAK”
Sergide daha önce hat ve tezhip sanatıyla yazdığı eserlerin yer aldığına dikkat çeken Koyuncu, “Buraya cami cemaatimizin yanı sıra hemen hemen her gün yerli ve yabancı turistler de gelmektedir. Ayrıca Ramazan ayı dolayısıyla burada hatimle teravih namazı kıldırılıyor. Daha sonrasında ise cemaatimizle bura hem çay içiyoruz hem de ney sesi eşliğinde hoş bir vakit geçiriyoruz. Bundan sonraki süreçte de il ve ilçelerimizde benzer sergilerimiz devam edecek inşallah. Ben gerek sergi için gerekse de diğer çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen il Müftümüz Sayın Nimetullah Arvas ve ilçe müftümüze teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Bakmadan Geçme