ESENYURT BELEDİYESİ'NDEN YARDIM

İstanbul Esenyurt İlçe Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun eşi Rabia Kadıoğlu ve AK Parti Esenyurt İlçe Kadın Kolları BaşkanI Pakize Yağcı öngücülüğünde Vanlı depremzedelere yardım yapıldı.
Rabia Kadıoğlu ve Pakize Yağcı ile birlikte çoğunluğu bayanlardan oluşan ekip, AK Parti Van Kadın Kolları Başkanlığı’nın öncülüğünde yaklaşık 500 aileye yardım dağıttı. Valilik tarafından daha önceden tespit edilen mağdur ailelere yardımlar tek tek dağıtıldı. Serhat Konteynır Kent’ten başlayan ekip, daha sonra Selimbey ve Yalı mahallelerinde yardımları dağıtmaya devam ettiler.
Yapılan yardımlardan dolayı memnuniyetini dile getiren AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nahide Hakan, depremin ilk gününden bugüne kadar Vanlıları yalnız bırakmayan AK Partili belediyelerine teşekkür ederek, Esenyurt Belediyesi’nin de bu manada büyük örnek sergilediğini dile getirdi.
Yardımları beraberinde getirdiği heyetle bizzat dağıtan ve depremzedelerle yakından ilgilenen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun eşi Rabia Kadıoğlu, depremin her zaman için bir afet olduğunu, bu afetlerden de en çok sıkıntı çekenin kadınlar olduğunu ifade etti. Özellikle annelerin daha çok sıkıntı yaşadığını dile getiren Rabia Kadıoğlu, “Depremzedelere hem moral verebilmek hem de maddi anlamda bir nebzede olsa katkıda bulunmak için Esenyurt Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi hanımları olarak buraya geldik. Azda olsa yardımların yerini bulması için bizzat dağıttık. Maddiyattan ziyade insanların morale ihtiyacı var. Bunun için hanımlar olarak böyle bir teşebbüste bulunduk. Belki depremzedelerin acılarını dindiremeyiz ama moral açısından onları ziyaret etmek, azda olsa yardımda bulunmak bizleri oldukça sevindirdi. Yardımlardan büyük bir haz aldık” şeklinde konuştu.
Yardım dağıtımına AK Parti Kadın Kolları heyetinin yanı sıra Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği görevlileri de katıldı.

VAN HABER VANSESİ

Bakmadan Geçme