Erzurum'da gökyüzü rengarenk paraşütlerle süslendi
Erzurum'da düzenlenen yamaç paraşütü kursunda heyecan dolu anlar yaşandı. 30 metrelik tepeden ilk uçuşlarını gerçekleştiren pilotlar, rengarenk paraşütleriyle gökyüzünü süsledi.
Erzurum Valiliği, KUDAKA, Yakutiye Kaymakamlığı, Yakutiye Belediyesi ve Macera Offroad kulübünce düzenlenen paraşüt etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.
Yakutiye Belediyesi Kalor Tepesi'nde yapılan etkinlikte bir haftadır paraşüt eğitimi alan pilot adayları ilk deneyimlerini Ferhat ve Şirin mağarasından atlayarak gerçekleştirdiler.
Pilot adayları uçuş için kontrollerini yaptıktan sonra yamaçtan kendilerini rüzgara bıraktılar. Pilot adayları, "Yer çalışmalarımızı yaptık bugün de ilk uçuşlarımızı yapıyoruz sortilerimizi bakalım deneyimimizle uçuşumuz nasıl olacak" dedi.
Yakutiye Kaymakamı Tuncay Kaldırım, "Amacımız Erzurum'u sadece kış turizmi değil ekstrem sporlar ile birlikte raftingtir, doğa sporlarıdır. Bunun içine yamaç paraşütünü de eklemek suretiyle Erzurum'u 12 ay boyunca her türlü turizm ve sporun yaşanabileceği bir alan haline getirmek istiyoruz" dedi.
Eğitmen Adem Çelikoğlu ise "Teorik eğitimler bittikten sonra yerdeki çalışmalarımızı tamamladık bugün de ilk uçuşlarımızı başlattık. Tepemiz 130 metre Erzurum Kalor Tepe dediğimiz bir mevkideyiz. Şu an her şey uçuş şartları için çok uygun" diye konuştu.
Kursta 13 kişiye eğitim verildi. Teoride öğrendiklerini pratiğe döken katılımcılar, başarılı atlayışlarıyla gökyüzünü rengarenk paraşütlerle süsledi. Kursu başarıyla tamamlayan pilotlara sertifika verilecek.