'Erkekler Ağlamaz!'

Büşra Duran yazdı...

Merhaba kıymetli okurlarım... Nasılsınız, herşey yolunda mı? Herşey yolundadır umarım.

Özleştik sanki biraz.

Bu hafta sizlere "Bir erkek kırılırsa nasıl tavırlar alır ve bu noktada kadın nasıl bir yol izlemelidir?" Konusundaki düşüncelerimi yazacağım.

Bir erkek kırıldığı zaman yalnız kalmak ister, sizinle görüşmek veya konuşmak istemez. Evet kadınlardan farklıdır erkekler...

Kadınlar kırıldığı zaman bile konuşarak rahatlıyor ama erkek öyle değil içine atıyor genellikle. Bu tavrı sizi sevmediği anlamına gelmiyor. Fıtrat itibariyle, erkekler acılarını sıkıntılarını sizinle ilgili veya değil sessizliğe bürünerek gideriyorlar.

Diyelim ki, ona yaklaştınız size şefkatsiz ve merhametsiz davranabilir. Kadınlar her durumda genellikle şefkatle, öpücükle, sarılma ile iyileşebiliyorken, erkek buna da tepki verebilir.

Kişisel algılamamak o an daha fazla üstüne gitmemek gerekir. Ona "Sorun ne?" diye sorduğunuz zaman susar veya sonra konuşmak ister. Ya da "Herhangi bir sorun yok" der. Ama aslında sorun vardır.

Üstelemeyin. Anlatmak istediği zaman anlatması için ona zaman verin.

Peki neden bu şekilde davranıyorlar, olayları karmaşık bir yapıya götürüyorlar, biliyor musunuz? Çünkü çoçukluklarından bu yana onlara erkeklerin daima güçlü olması gerektiği öğretildiği için.

Konuşmayı, ağlamayı yaşadığımız toplumda genellikle güçsüzlük olarak görüyorlar. Oysa bence ağlamak istiyorsanız ağlayın. ‘Erkekler de ağlar, dök göz yaşını.’ Sloganını sizler için yazıyorum buraya.

Erkekler kırılınca böyle bir ruh haline girebilir. Üstlerine gitmeyelim hanımlar. Görüşmek üzere huzurlu ve mutlu kalın .

Bakmadan Geçme