Erdoğan'dan Çok Tartışma Yaratacak Hamle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, enerji, yatırım izleme, dış ilişkiler, ekonomi, savunma ve iç güvenlik gibi yeni başkanlıklar oluşturdu.

Her alanda yakın takip yapmayı hedefleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na geçer geçmez yeni icraatlara da başladı ve Cumhurbaşkanlığı teşkilat yapısını genişletti.

ERDOĞAN KARARNAMEYİ İMZALADI AMA...

Erdoğan, teşkilat yapısını dört başkanlıktan 13 başkanlığa çıkaran kararnameyi imzaladı. Ancak gizli olduğu için, kararname Resmi gazete’de yayımlanmadı. Erdoğan, başkanlıkları artırarak birçok icraatı da yakından takip edebilecek.

Yeni kurulan başkanlıklar arasında iç güvenlik, dış ilişkiler, halkla ilişkiler, ekonomi, savunma, yatırım izleme, enerji ve sosyal işlerin olduğu öğrenildi. Bunların yanında iletişim merkezinin de kurulacağı dile getirildi.

Daha önce Cumhurbaşkanlığı’nın mevcut yapısında dört başkanlık olarak; idari ve mali işler, kurumsal iletişim, bilişim teknolojileri ve insan kaynakları başkanlıkları vardı.
 
ERDOĞAN YAKIN TAKİPTE
 
Erdoğan’ın yeni kurulan iç güvenlik başkanlığı ile çözüm süreci ve paralel yapıyla mücadeleyi yakından takip edeceği belirtiliyor. Dış ilişkiler, ekonomi, yatırım izleme, enerji ve sosyal işler başkanlıklarıyla da Erdoğan’ın hükümetin icraatlarını da yakından takip edeceği dile getiriliyor.

BİNALİ YILDIRIM O BAŞKANLIĞIN BAŞINA GEÇİYOR

Yatırımları izleme başkanlığının başına İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın getirilmesi bekleniyor.  
 
Yeni kurulan başkanlıkların genel sekreter yardımcılarına bağlı olacağı belirtilirken önümüzdeki günlerde de Erdoğan’a yakın isimlerin bu başkanlıklara atanacağı öğrenildi
Haber7

Bakmadan Geçme