Erdoğan: Niye özür dileyeceğim?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın “Önemli olan bana ulaşmaları değil. Halka karşı özür borçları var” sözlerine ilişkin “Niye özür dileyeceğim? Özür dileyecek varsa sensin” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ağrı’da konuştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendilerine ulaşamadığı yönündeki beyanlarına “Önemli olan bana ulaşmaları değil. Halka karşı özür borçları var. Gitsinler Diyarbakır’a katliamın yapıldığı yere çiçek bıraksın” demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır’daki HDP mitinginde asla tasvip etmeyecekleri bir olay gerçekleştiğini, yaşamını yitiren vatandaşlara Allah’tan rahmet dilediğini söyledi.

Konuya ilişkin canlı yayında açıklamalarda bulunduğunu, Cumhurbaşkanlığı Basın Müşavirliği’nden de açıklamalar yapıldığını hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

“Fakat eş başkan beyefendiye ulaşmak mümkün değildi. Daha sonra açıklama yapıyor, ‘Bana ulaşacağına, Diyarbakır halkından özür dilesin.’ Ben niye özür dileyeceğim? Eğer özür dileyecek birisi varsa sensin. Zira 6, 7, 8 Ekim tarihlerinde, benim Kürt kardeşlerimi sokağa döken, 50 kişinin ölümüne neden olan sendin.”

Bakmadan Geçme