ERCİŞ'TE SEL ZARARA YOL AÇTI

İlçe merkezinde bugün saat 15: 00 sıralarında başlayan ceviz büyüklüğündeki dolunun ardından sel meydana geldi. İlçeye bağlı Beyazıt Mahallesi Solaha mevkiinde Aktepe'den kopan molozlar, kısa süre içinde cadde ve sokakları kapladı. Yaklaşık 30 dakika süren dolu ve sağanak yağmurun ardından birçok ev sulara teslim oldu.

Vatandaşlar kendi imkanlarıyla selin getirdiği çamurları evlerinden temizlemeye çalıştı. Sel suları, ilçe merkezine içme suyu sağlayan Işıklı Su Kaynaklarını da tahrip etti. Bölgede bulunan bir menfezin sel sularını kaldırmaması sonucu, içme suyunun sağlandığı kaynağın duvarlarını yıkılarak havuza doldu. Çamur birikintileri nedeniyle ilçe merkezine içme suyu verilmediğini belirten Erciş Belediyesi İşletme Müdürü Adnan Saraçoğlu, kaynakların tahrip olması karşısında ilçe merkezine 12 saat süre ile içme suyu verilemeyeceğini söyledi. Saraçoğlu, belediyenin tüm imkanlarıyla kaynağı yeniden faal hale getirmek için seferber olduğunu da bildirdi.
Selin zarar yol açtığı diğer bir alan ise briket fabrikalarının yaşadığı bölge oldu. Çok sayıda malzeme sular altında kaldı. Öte yandan, menfezin sel sularına dayanamadığı alanlardan birisi de Işıklı Yolu oldu. 27 köy yolunun ulaşımının sağlayan karayolunun sel suları yüzünden tahrip olması ile birlikte ulaşım güçlükle sağlanıyor. Erciş Kaymakamı Barbaros Baran, ilçede zarara yol açan selin, köylerde de etkili olduğunu ancak, can ve mal kaybının yaşanmamasının ise en büyük tesellileri olduğunu kaydetti.

Bakmadan Geçme