Erciş'te Sazlık Yangını

Van’ın Erciş ilçesi Gölağzı Mahallesi’nde çeşitli kuş türlerine ev sahipliği yapan Van Gölü kıyısındaki 100 dönümlük sazlık alanda yangın çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Gölağzı Mahallesi’ne bulunan göl kıyısındaki sazlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle çeşitli noktalardan yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen alevler, yaklaşık 20 dönümlük bir alanı tamamen küle çevirdi. Çeşitli kuş türlerine de ev sahipliği yapan sazlıktaki yangına Van Büyükşehir Belediyesi Erciş İtfaiye Şubesi ekipleri müdahale etti. Arazinin bataklık olması nedeniyle söndürme çalışmaları sırasında itfaiye görevlileri zor anlar yaşarken, sazlıktaki kuş yuvalarının büyük bir kısmı ise küle döndü. Van Büyükşehir Belediyesi Erciş İtfaiye Şube yetkilerinden İhsan Akgöl, kendilerine yapılan ihbar ile birlikte dumanın yükseldiği bölgeye intikal ettiklerini, alanın bataklık olması nedeniyle de zor anlar yaşadıklarını söyledi. Yangının sazlık kıyısına yakın alanlardaki evlere sıçramaması için tedbir de aldıklarını anlatan Akgöl, “Sazlık alanında 20 dönümlük bir bölüm maalesef birçok koldan kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından bilinçli bir şekilde ateşe verilmiş. Ekiplerimiz yangına müdahale ederek alevleri zor da olsa söndürdü. Alanda soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Yangında ayrıca, sazlıkta bulunan birçok kuş türü ve yuvaları da zarar gördü” dedi.
İsmail Pile (70) isimli vatandaş ise, evine yakın sazlığın yakılmasına çok üzüldüğünü belirterek, “İlerlemiş yaşıma rağmen bu sazlıkta şimdiye kadar böyle bir yangına ilk kez şahit oldum. Birçok canlıyı ateşe verdiler. Allah bu yangını çıkartanların yanına kar bırakmasın” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme