ERCİŞ'TE EĞİTİME DEV YATIRIMLAR

Van’ın Erciş ilçesinde 2013-2014 eğitim öğretim yılında tamamlanacak okullar ve spor alanlarıyla tarihinin en önemli yatırımlarını yaşayacak.
Erciş’te 23 Ekim 2011 depreminde ağır hasar alan okulların yerine yapılan yeni okulların inşaatları her geçen gün hızla yükseliyor. Geçen yıl TOKİ tarafından yaptırılan 8 okul ve ilçe merkezindeki 2 okulun ardından bu yıl da yeni okulların inşaatları devam ediyor. Bu inşaatlardan 4 adedi tamamlanma aşamasına gelirken, 4 okulun inşaat çalışmaları da hızla devam ediyor. Ayrıca, 740 kişilik 4 adet pansiyon, sahil yolunda 60 yataklı öğretmenevi ve 20 adet apart öğretmen lojmanı, Kışla Mahallesi’nde 1 adet 450 kişilik kapalı basketbol sahası ile 2 adet semt sahasının 2013-2014 eğitim öğretim yılında tamamlanması planlanmaktadır.
İnşaat çalışmaları devam eden eğitim yatırımlarını yerinde inceleyen Kaymakam Barboros Baran, “Erciş’te 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen depreminin yaralarını her geçen gün hızla sarmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz 2 yıl içinde ağır ve orta hasarlı olan okullarımızda eğitim yapamıyorduk. Öğrencilerimiz bu süreçte eğitimlerinden geri kalmamış, yine devletimizin imkanlarıyla taşıma merkezi okullara taşınarak burada eğitimlerine devam etmişlerdir. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında öğrencilerimiz inşallah kendi mahallelerindeki yeni okullarında eğitimlerine devam edecekler. Ayrıca, tamamlanacak öğrenci pansiyonları, spor alanları ve eğitim yatırımlarıyla ilçemiz inşallah tarihinin en büyük eğitim yatırımlarını görecektir” dedi.
vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme