Erciş'e Son Sistemli Ambulans

Sağlık Bakanlığı tarafından Van'ın Erciş Devlet Hastanesi'ne asansör sistemi bulunan ve içinde 4 hastayı aynı anda taşıyabilen son sistem bir ambulans tahsis edildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından Van'ın Erciş Devlet Hastanesi'ne asansör sistemi bulunan ve içinde 4 hastayı aynı anda taşıyabilen son sistem bir ambulans tahsis edildi.

Ambulansın tanıtılması nedeniyle Erciş Belediyesi önünde bir tören düzenlendi. Törende konuşan Erciş Sağlık Müdürü Dr. Mehmet İçöz, ambulansın ilçeye kazandırılmasında emeği geçen AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci ve diğer yetkilere teşekkür etti. İçöz daha sonra tam donanımlı ambulansın teknik özellikleri hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Erciş Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. İrfan Binici ise hastaneyle ilgili en önemli sıkıntılarının acil servis olduğunu, bu sıkıntıyı çözmek için yeni bir prefabrik acil servis yapma planlarının olduğunu ifade etti. İşin ihale aşamasına geldiğinin anlatan Binici, "Yeni ek binanın bitirilmesiyle birlikte 900 metrekarelik kaliteli bir prefabrik acil binası hizmete sunulacak. Ambulansla ilgili de ciddi sıkıntılarımız vardı. Bu yapılabilecek iyi işlerin ilk adımıdır diye temenni ediyoruz. 12 hekimimizin ataması ve acil sorunumuzun çözümüyle önemli bir yol kat edeceğiz. Yeni hastanenin bitirilmesiyle birlikte de sorunlarımızın tarihe gömüleceğini umut ediyoruz" dedi.

AK Parti Erciş İlçe Başkanı Mürsel Göral ise, ilçedeki sağlık hizmetlerinin aksamamamsı adına iktidar partisi olarak tüm hizmetleri halkın ayağına getireceklerini belirterek, özellikle yeni ambulans ile ilçeye atanacak pratisyen ve uzman doktorların gelmesinde Milletvekili Fatih Çiftci'nin büyük gayretlerinin olduğunu söyledi.

Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu konuşmasında AK Parti hükümetinin icraatları hakkında bilgi verdi. Ülkenin her alanda ileriye gittiğinin de ifade eden Arapoğlu, "Sayın vekilimiz Fatih Çiftci'nin çalışmaları sonucu Sağlık Bakanlığı, ilçemize Avrupa standartlarında yeni bir ambulans gönderdi. Sayın vekilimiz Fatih Çiftçi'ye şükranlarımızı sunuyorum. Ambulansta şoför dahil 4 sağlık ekipmanı bulunacak. Vatandaşımıza buradan bir de müjde vermek istiyorum; ilçemize iki acil sağlık istasyonu daha kurulacak. Buna mukabil 12 pratisyen, 8 toplum sağlık ekipmanı ve bir kadın doğum doktoru da gelecek" şeklinde konuştu.

Törende Erciş Ziraat Odası Başkanı Nihat Çelik, Erciş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Yağar, oda ve sivil toplum örgüt başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri ile vatandaşlar da hazır bulundu.

Bakmadan Geçme