ERCİŞ’E MODERN BELEDİYE BİNASI YAPILIYOR

Van Valisi Aydın Nezih Doğan, çözüm sürecinin gerçekten bölgenin beklentilerini karşılayan, umut veren bir gelişme olduğunu söyledi.

Van Valisi Aydın Nezih Doğan, çözüm sürecinin gerçekten bölgenin beklentilerini karşılayan, umut veren bir gelişme olduğunu söyledi. 
Van'ın Erciş ilçesinde yapımına başlanılan belediye hizmet binasının temeli düzenlenen törenle atıldı. Erciş-Ağrı karayolu üzerinde yapımına başlanılan hizmet binasının temel atma töreninde konuşan Van Valisi Aydın Nezih Doğan, çözüm sürecinin gerçekten bölgenin beklentilerini karşılayan, umut veren bir gelişme olduğunu belirterek, “Devlet dediğiniz organizasyon aslında üç şeyin üzerine oturur. İyi bir devlet, güçlü bir devlet, daha doğrusu adam gibi devlet. Devlet bu üç şeyi gerçekleştirmek zorundadır. Bunlardan bir tanesi kamu yatırımlarıdır. Bir devlet, devlet gibi olacaksa bunları başarıyla gerçekleştirmek zorundadır. Ama bir devlet gerçek bir devletse vatandaşını orta ve uzun vadede kendisinden emin kılan bir devlet olmalıdır. Vatandaşın gelecekten kaygısı olmamalıdır. Üçüncü olarak devletin yapacağı şey önümüzdeki yıllarda milletimizin önüne gelecek bütün belaları savuşturabilmelidir. Meseleye böyle baktığımızda bugün bir devlet vardır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti vardır. Her şeyi muktedir olan bir devlet vardır. Sizin arkanızda bu devlet oldukça, bizim arkamızda bu devlet oldukça, bu hizmetlerin her biri teker teker yerine getirilecektir. Bundan hepiniz emin olunuz. Ben özellikle siyaset geliştirme işine yani vatandaşın gelecek 10 yılda önüne çıkacak problemlerin izade edilme işine vurgu yapmak istiyorum. Gerçekten bu memlekette geleceğe dair umutlarımızı yeşerten husus işte alınan merkez hükümet kararlarıdır. Biz burada ne yaparsak yapalım, hiçbir zaman başaramayacağımız şeyleri merkezi hükümetin aldığı kararlarla bugün elhamdülillah çok rahat bir biçimde hissedebiliyoruz. Çözüm süreci gerçekten bölgemizin beklentilerini karşılayan bize umut veren bir gelişme olmuştur. Bu nedenle il valisi olarak ben çok rahatlıkla şu iki konu gelecekteki vizyonumuzdur diyebiliyorum. Bunlardan bir tanesi kardeşlik hukukunun geliştirilmesidir. İkincisi de ekonominin çarklarının hızlı bir şekilde döndürülmesidir. İşte bu iki işi başardığımızda daha mutlu kentlerde daha iyi belediyelerde, daha iyi gelecekte yaşayacağız. İşte bu belediye hizmet binaları bu camiler bu hizmetlerle o gün vatandaşımıza daha iyi hizmet edecek. Ben işte bu güçlü geleceğe bölgenin en güçlü devletine sahip çıkmanızı arzu ediyor ve yeni hizmet binasının hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum’ dedi.
AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci ise, deprem sonrası Erciş'i her alanda hizmetlerin en iyisiyle tanıştırmaya devam ettiklerini belirterek, ilçeyi deprem sonrasında hak ettiği yere getirmek için tüm imkanları seferber ettiklerini söyledi. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan tarım ve hayvancılığa, deprem konutlarından kentsel dönüşüme, imardan baraja, içme suyundan kanalizasyona, esnaf kredilerine, İş-kur, köprülü kavşak gibi devasa yatırım ve istihdamların Ankara ayağını bizzat takip ettiklerini bildiren Çiftci, hizmetlerin ilçeye gelmesinde Başbakan Erdoğan'ın talimatlarının olduğunu söyledi. Temelini attıkları Erciş Belediye Hizmet Binası’nın ilçeye hayırlı uğurlu olması temennisinde de bulunan Çiftci, "İlçemizde deprem sonrası yapıları ortadan kaldırarak çevresindeki modern yapıyla bütünleşmesini sağlamak için çok zorlu ve ağır olan bu kentsel dönüşümü başlattık. Erciş ile ilgili Sayın Başbakana ne götürdüysek yok demedi ve isteklerimizi memnuniyetle kabul etti. Kentsel dönüşümle ilgili olarak da Sayın Başbakanın talimatlarıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı da işin içine kattık. Kamulaştırmalar başladı. Bunun yanı sıra, kentsel dönüşüm yatırım programı içerisinde kalan çok konuşulan, çok dedikodusu yapılan, çok eleştirilen konulardan birisi olan büyük cami ile belediye sarayını ilçe belediyemizin yerleri meclis kararı doğrultusunda TOKİ'ye devredilerek sağlandı. TOKİ bu yerler karşılığında büyük cami ile bugün temelinin attığımız belediye hizmet binasını yapacak. Bunlar tabi çok kolay değil. Kentsel dönüşüm çok uzun soluklu, ağır ve çok sancılı bir iştir. Üzülerek söylüyorum ki, bu projelerin bu şehre kazandırılmasını engellemek için birçok kışkırtma, yalan, dedikodu, iftira şehirde alıp başını gitti. Yapamayacaklar, edemeyecekler, belediye bunu başaramaz dediklerinde hayır dedik. AK Parti belediyesinin olduğu her yerde Ak hizmetler olacak. AK Parti'nin arkasında durduğu her hizmet mutlaka sonuçlanacaktır. Yerel hizmetler her zaman süreklilik isteyen şeylerdir. Artık o eski Erciş'ten eser kalmayacak inşallah. Erciş deprem öncesi olduğu gibi deprem sonrasında da İnşallah modern yüzünü, gelişen yüzünü, cazibesini herkese gösterecek ve Erciş, emin adımlarla modern ve yaşanabilir bir şehir haline gelecektir. Onun için sizlerden bir istirhamım var. Kendi geleceğine, çocuğunun geleceğine ve kendi köyünün, ilçesinin geleceğine sahip çıkmanız gerekmekte. Sayın Başbakanımız geçen genel seçimler öncesi Van'ı büyük şehir yapacağız dedi ve onun gereği olarak yaptı. Allah nasip ederse 2014 yerel seçimlerinde gerek ilçe belediyemizi ve gerekse büyük şehri AK kadrolarla tanıştırdığımızda bu yatırımlar çok hızlı bir şekilde devam edecektir.
Allah rızası için Erciş'i ve Van'ı hep birlikte hak ettiği noktalara taşıyacağız" şeklinde konuştu.
Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu da yaptığı konuşmada belediye olarak gece gündüz demeden Erciş ve Ercişliye hizmet ettiklerini söyledi.
Konuşmaların ardından, Erciş İlçe Müftüsü Ziya Albayrak’ın dua etmesinin ardından, protokol üyeleri tarafından Erciş Belediyesi Hizmet Binası’nın temeline ilk harç atıldı. Yeni hizmet binasının 2014 yılında hizmete gireceği kaydedildi.
Yapılan törenine Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Erciş Kaymakamlığına vekalet eden Çaldıran Kaymakamı İbrahim Dündar, AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci, Erciş belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu, Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Kerem Arabacı, AK Parti Van ve Erciş il ve ilçe başkan ve yardımcıları, kamu kurum amirleri, Erciş Ziraat Odası Başkanı Nihat Çelik, Erciş Ticaret Odası Başkanı İzzet Yağar, sivil toplum örgüt başkanları, Ünseli ve Kocapınar belde belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı

Bakmadan Geçme