ERCİŞ'E KARDEŞLİK İFTARI

Ankara'nın Keçiören Belediyesi, Erciş Belediyesi ile ortaklaşa iftar yemeği düzenledi. Yemeğe depremzedeler büyük ilgi gösterdi.
Erciş Belediyesi bahçesinde düzenlenen iftar yemeğine İlçe Kaymakamı Ramazan Fani, AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Mehmet Nuri Başol, Keçiören ile Erciş belediye meclis üyeleri, kamu kurum amirleri, sivil toplum örgüt başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
İftar öncesi bir konuşma yapan Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu, Keçiören Belediyesi'ni depremin ilk dakikalarından itibaren Erciş halkı olarak hep yanlarında gördüklerini söyledi. Ramazan ayında da Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın belediye meclis üyeleri ile birlikte düzenlenen iftar yemeğine katılmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Arapoğlu, Keçiören Belediyesi ile Keçiören halkına Ercişliler olarak minnettar olduklarını söyledi.
 Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Acıların paylaştıkça azalacağını kaydeden Ak, "Bu acılarınızı biz paylaşarak azaltmaya çalıştık. Bir nebze de olsa bir damla da olsa biz bunu size sunmak istedik. 8 ay sonra birçok şeyin düzeldiğini, birçok yaranın sarıldığını gördük. İnşallah kısa bir zaman içerisinde bu yaralarınızın tümü sarılmış olacak. Ben sadece bunu bilmenizi istiyorum. Biz yıllardır beraberiz, birlikte yaşadık. Ve birlikte inşallah bu ülkede yaşamaya devam edeceğiz. Sizler bizim kardeşlerimizsiniz. Sizleri asla unutmadık, siz de bizleri unutmayın. Ankara'ya geldiğiniz zaman orada da bir kardeşinizin olduğunu bilin. Sizlere Keçiörenli kardeşlerinizden selam getirdim" dedi.
 Erciş Kaymakamı Ramazan Fani de, Ramazan ayının önemine değindi. Birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği, rahmet ve bereketiyle gönüllere huzur veren Ramazan ayının hayırlar getirmesi dileğinde bulunan Fani, "Bu Ramazan ayına Ercişliler olarak biraz buruk giriyoruz. Zira 23 Ekim 2011 tarihinde ilçe halkı olarak büyük bir deprem afeti yaşadık. 514 vatandaşımız hayatını kaybetti. Kaybettiğimiz canların acısı hala yüreğimizde taze. Maalesef 30 bin vatandaşımız Ramazan ayını konteynerlerde karşılamış oldu. Bununla beraber milletimiz nasıl depremden hemen sonra yanımızda olduysa, Ramazan ayında da bugün bizlerle beraber. Şu an Erciş ilçesinde bulunan iki konteyner kentimizde, sivil toplum örgütlerimizin desteği ile tüm konteynerlerde kalan vatandaşlarımıza yönelik iftarlar veriyoruz. Depremden hemen sonra Keçiören Belediyesi, Türkiye'deki pek çok belediye, pek çok kamu kurumu gibi tüm imkanlarıyla Ercişlilerle beraber oldu. Sonrasında Erciş Belediyesi'ne çok katkılar sundu. Ben Erciş Kaymakamı olarak, şahsım ve tüm hemşehrilerim adına Keçiören Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici de, hükümetin deprem sonrası Van'a ve Erciş'e yaptığı hizmetlerden söz etti. Keçiören Belediyesi'ne yaptığı katkılardan ötürü bir kez daha teşekkür eden Milletvekili Bilici, "Bugün Ankara'mızın, başkentimizin en büyük ilçesi olan Keçiören'in Belediye Başkanı aramızda. Keçiören Belediye Başkanımız, meclis üyeleri ile birlikte deprem sonrası Van'ımızı, Erciş'imizi ziyaret ettiler. Deprem sonrası Van'dan ve Erciş'ten giden hemşehrilerimize kucak açtılar. Ben şahit oldum ki, belediye başkanımız ve ekibi buradan giden kardeşlerimizi adeta kendi ailelerinden gördüler. Her türlü ihtiyaçlarını giderme gayretinde oldular. Bugün yine Erciş'imize katkıda bulunmak üzere aramızda bulunmaktalar. Ben yapmış oldukları ve yapacak olacakları katkı ve destekten ötürü değerli Belediye Başkanımız Mustafa Ak'a teşekkür ediyorum. Bizi özellikle AK Parti'li belediye başkanları deprem sonrasında hiç yalnız bırakmadılar. Biz depremde Van'ın 1 milyon nüfusa değil de, 75 milyon nüfusa sahip olduğunu gördük. Deprem fay hatlarımızı kırmış olabilir, ama gönül hatlarımızı asla kıramadı" ifadelerini kullandı.
İftar duasının ardından protokol üyeleri, depremzede vatandaşlar ile birlikte iftarlarını açtılar.

Bakmadan Geçme