Erciş Fen Lisesi Türkiye Birincisi Oldu

Erciş Fen Lisesi, 20-21 Şubat 2016 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı ve Bilim Kahramanları Derneği’nin Ankara Hacettepe Üniversitesi’nde düzenlediği, “Çöpe Çözüm Çöple Çözüm” temalı turnuvada “Temiz Çöpler” adlı projesi ve First Lego League (FLL) tarafından düzenlenen, “12. Sezon Bilim Kahramanları Buluşuyor” isimli robot yarışmasına hazırladığı robot ile Türkiye birincisi oldu.

Okulda geliştiren proje kapsamında hazırladıkları “Temiz Çöpler” adlı proje ve robot ile yarışmaya katılan Erciş Fen Lisesi, 26 ilden 60 okulun projesi arasından turnuva birincisi oldu. Turnuva dönüşü Okul Müdürü Bülent Işık, Fizik Öğretmeni Orhan Dudaklı, öğrenciler Elif Koparan, Rozarin Bilici, İsmail Yılmazer, M. Ensar Utku, Vefa Sağlam ile Osman Aykurt, İlçe Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar’ı makamında ziyaret etti. Başarılarından dolayı öğrencileri ve öğretmenleri tebrik eden Kaymakam Yaşar, “Sizler ilçemizin gururusunuz. Projenizde başarılı olacağınıza inanıyorduk. Sizler de güvenimizi ve beklentilerimizi boşa çıkarmadınız. Bundan sonraki projelerinizde daha başarılı sonuçlar kazanacağınıza inanıyorum. Hepinize çalışmalarınızda ve hayatınızda başarılar diliyorum” dedi.
Desteklerinden ötürü Kaymakam Yaşar’a şükran duygularını ifade eden Erciş Fen Lisesi Müdürü Bülent Işık ise, 19-20 Mart 2016 tarihinde İstanbul Kültür Üniversitesi’nde düzenlenecek olan ulusal turnuvaya davet edildiklerini ve bu turnuvada da aynı projeyle ilçeyi başarılı bir şekilde temsil edeceklerini belirtti.

Bakmadan Geçme