Erciş Belediyesi, yeni ekonomik modeller geliştiriyor

Daha önce halk ekmeği, mahalle tandır evi gibi uygulamalara geçen belediye, belediyeye ait garaj alanında yeni bir sistem geliştirerek araç tamiri, çöp kutusu üretimi gibi işlemleri burada gerçekleştiriyor.

Vansesi Haber Merkezi

Belediye, önceki dönemlerde hurdalığa atılan altı adet Ford, iki adet Cargo kamyon, iki adet yolcu otobüsü ve bir adet yol süpürme makinesini tamir ederek hizmete hazır hale getirdi. Diğer yandan kaporta, boya, kaynak gibi tamir işlerini dışarıya vermeden kendine özgü yöntemlerle yapan belediye garaj ekibi, belediyenin içinde olduğu borç çıkmazına karşın kendi ekonomik modelini oluşturuyor.

''Dışarıya bağımlı olmamaya çalışıyoruz''

Getirilen düzenlemeye dair konuşan belediye makine mühendisi Miktat Karaca, belediyeye devredilen devredilen borçlar ve hizmet alanı genişleyen belediyenin araç sayısı yetersizliği gibi olumsuzlukların halka götürmek zorunda olduğumuz hizmet performansını etkilememesi için böylesi bir model geliştirdiklerini dile getirdi.

Her şeyiyle dışarıya olan bağımlılıklarını azaltma yollarını bulma arayışında olduklarını söyleyen Karaca, sözlerine şöyle devam etti, ' Hem devir tavsiye sürecinden bize devredilen araçların kullanılamaz durumda olması hem de belediye eski yönetiminin kullanılabilir birçok aracı hurdalığa atmasına karşılık böylesi bir model geliştirdik. Bütün araçların tamir ve bakımını kendimiz yaparak belediye kasasına kırk milyar TL gibi aylık kazancımız oluyor. Böyle yaparak dışarıya olan bağımlılığımızı azaltmaya çalışıyoruz. Kendi özgül koşullarımızı yaratarak her anlamda kendi kendimize yetebilmeliyiz'' şeklinde konuştu.

Diğer yandan çöp kutusu gibi araç gereçleri de kendi imkanlarıyla üreten belediye, kendilerine bırakılan 182 trilyon borcu ödemeye devam ediyor.

Bakmadan Geçme