ENGELLİLERE ASANSÖRLÜ HİZMET

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), engelli vatandaşlar için yaptırdığı asansörleri törenle hizmete açtı.
Edebiyat Fakültesi’nde düzenlenen tören öncesi bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, ‘Engelsiz Üniversite’ kapsamında çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Van’da yaşanan depremler sonrası bütün binaları güçlendirdiklerini ve bunun yanında binaları engelli vatandaşların yaşam standartlarına uygun hale getirmek için projeler yaptıklarını anlatan Battal, “Bu hayat, bu yaşam bir bütündür. Engelli engelsiz ayrımı yapılmaksızın devletin bütün imkanlarından hep beraber eşit düzeyde yararlanmamız gerekiyor. Bugün adımlarımızı atıyoruz. Bir çok fakültemizde engelli çocuklarımızın, vatandaşlarımızın istediği noktaya kadar ulaşma imkanı olacak” dedi.
Engelli vatandaşlar yararına projelerinin devam edeceğini aktaran Rektör Battal, “Erciş, Özalp ve Gevaş’taki yüksekokulumuza da engelli asansörü takılacaktır. Yapacağımız bütün yollarda bu defa görme engelli kardeşlerimiz için bir çalışma yapacağız. Hastanemizdeki görme engelli kardeşlerimiz için bir sesli yönlendirme çalışmalarını başlatıyoruz” şeklinde konuştu.
Zihinsel Engelliler ve Yeşeren Ümitler Derneği Başkanı Abidin Kasapoğlu ise, böyle güzel bir uygulama başlattıkları için üniversite yönetimine teşekkür ederek, bütün kurumların YYÜ’yü bu konuda örnek alması gerektiğini kaydetti.
Engelliler için yapılan asansörün açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Rektör Battal, engelli vatandaşlarla beraber asansöre bindi. Asansörün kendileri için uygun yapıldığını söyleyen engelli vatandaşlar, bir kez daha üniversite yönetimine teşekkür etti.
Törene YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, YYÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Murat Demirel, Zihinsel Engelliler ve Yeşeren Ümitler Derneği Başkanı Abidin Kasapoğlu ile bazı engelli vatandaşlar katıldı.
vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme