En Büyük Hedefleri İlk Yüze Girmek

Yücelik, yaptığı yazılı açıklamada, ilk yola çıktıklarında ortaya koydukları büyüme hedeflerinin birçok kesim tarafından hayal olarak değerlendirildiğini belirtti.

Hedeflerinin Türkiye'nin en büyük 100 sanayi kuruluşu arasında olmak istediğini ifade eden Yücelik, şunları kaydetti :

"Şimdi bu hedefe her yıl bir adım daha yaklaşıyoruz. İstanbul Sanayi Odası'nın 45 yıldan bu yana her yıl yaptığı 'Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' araştırmasının sonuçları açıklandı. Türkiye'deki tüm sanayi kuruluşu esas alınarak hazırlanan ve şirketlerin rakamsal büyüklüklerini ortaya koyan bu araştırmada Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde az sayıda isim bulunuyor. Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine 2004 yılında 478'inci sırada giren Aşkale Çimento, 2012 rakamlarına göre 168'inci sıraya kadar yükseldi. 9 yılda 310 basamak yükselmiş olmamız asla tesadüf değildir. Son açıklanan rakamlara göre, Aşkale Çimento Grubu, çimento sektöründe en büyük dördüncü şirket oldu"

Yücelik, Türkiye'nin mutlak şekilde kendi hammadde ve yeraltı kaynaklarını daha fazla harekete geçirmesi gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti :

"Dolayısıyla, hükümetin bu paralelde 2023 için ortaya koyduğu hedefleri önemsiyoruz. Bölgede yatırımlarımız hızla sürüyor. Ülkemizin ve bölgenin kalkınma gayretlerine katkımız sürecektir. Erzurum, Aşkale, Van, Trabzon, Gümüşhane, Erzincan, Ağrı, Beşikdüzü, Tirebolu ve Rize'deki tesislerimizle bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz."

Bakmadan Geçme