EMİNE ERDOĞAN VAN BALIĞINI İZLEYECEK

Van'ı ziyaret edecek olan bakanlar ve Emine Erdoğan, Erciş Balık bendi üzerinde 08 Haziran Cuma günü Van Balığı adına Erciş Kaymakamlığı tarafından düzenlenen festivale katılacak. 
Van Balığı göç edecek, bakanlar izleyecek
Erciş Kaymakamlığı tarafından düzenlenen halk oyunları gösterilerinin yer alacağı festivalde; ilköğretim ve liseler arası şiir, öykü ve resim yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri verilecek, el sanatları, resim, fotoğraf ve yöresel yemeklerin tanıtıldığı çadırın açılışı gerçekleştirilecek. Festivalde Van Balığı göçünün izlenmesinin ardından, eş zamanlı olarak fotoğraf yarışması düzenlenecek. Akşam saatlerinde ise Balık Bendi festival alanında ozanlar gecesi düzenlenecek.
Festivalin ikinci günü şeker fabrikası alanında at yarışları ile başlayacak. Kırgız kökenli Türk vatandaşlarının at üzerinde oynadığı oğlak kapma yarışmasının (Kökbörü) ardından akşam saatlerinde depremde yaşamını yitirenlerin anısına mevlit okutulacak, semazen ve mehteran gösterileri yapılacak.
Festivalin son günü davetlilerin katılımıyla Balık Bendi mevkiinde yapılacak kahvaltının ardından, uçurtma ve resim yarışmaları düzenlenecek. Urartu kaya mezarlıklarına yapılacak tur ile festival son bulacak.

vanhaber,haberlervan,emine erdoğuan,van balığı,göç

Bakmadan Geçme