EMEKLİ MÜFTÜ ARVAS'TAN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

Van Emekli Müftüsü Nimetullah Arvas, tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'in (S.A.V) dünyaya teşriflerini müjdeleyen Mevlid Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Burhan Ergin

Van Emekli Müftüsü Nimetullah Arvas, mesajında, “Rebiülevvel ayına girmiş bulunmaktayız. Pazar günü Rebiülevvel ayının 12’nci gecesidir. Peygamber efendimiz Rebiülevvel ayının 12’nci gecesinde dünyaya teşrif etmiştir. Peygamber efendimiz peygamberler silsilesinin son halkasıdır. Alemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Bütün insanlık onun ümmetidir. Ümmet ikiye ayrılır. Birincisi onun peygamberliğine iman edenlere ümmeti icabet, henüz ona iman etmemiş olanlarda ümmeti davettir. Peygamber efendimiz benim bütün ümmetim cennete gidecektir. Ancak cenneti istemeyenler cennete giremeyecektir. Sahabe-i Kiram sordu. Ey Allah’ın resulü cenneti istemeyen kim olabilir deyince Peygamber efendimiz bana tabi olanlar cennete girecek. Bana tabi olmayanlar cenneti istemeyenlerdir diye buyurmuştur.  Yüce Allah Kur’an-ı Kerim’de Peygamber efendimizin gönderiliş gayesini Ahzap Suresi’nin 45. ve 46. ayeti kerimesinde şöyle bildirmektedir. Ey peygamber muhakkak ki biz seni ümmetin üzerine bir şahit, bir müjdeci, bir uyarıcı, Allah’ın izniyle bir davetçi ve nur saçan bir kandil olarak gönderdik diye buyurmaktadır” dedi.

“Kandilinizi tebrik ediyorum”

Arvas mesajının devamında “Bütün problemler, bütün sıkıntılar bütün mutsuzluklar ancak alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed Aleyhisselam’ın rehberliğinde çözüme kavuşur. Beşeriyet ona tabi olmadıkça mutluluğu elde etmesi mümkün değildir. Dünya ve ahiretin saadeti ona tabi olmakla mümkündür. Bu münasebetle Peygamber efendimizi sevmek, Peygamber efendimizi sevdirmek için çaba sarf etmek, çocuklarımıza peygamber efendimizin sevgisini onların kalplerine yerleştirmek bizim üzerimizde bir vecibedir, görevdir. 17 Ekim Pazar günü idrak edeceğimiz Mevlid Kandili’nin memleketimize, milletimize, insanlık alemine huzur ve saadet getirmesini Yüce Allah’tan diliyor, kandilinizi tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme