Elmalık Yolu'nda yıkım çalışmaları yapılıyor

Van Büyükşehir Belediyesi, Çevre Yolu'na bağlantı sağlayan ve İpekyolu Caddesi'ne alternatif olan 11 kilometrelik Elmalık Yolu'nda çalışmalarını yoğunlaştırdı. Ekipler bir yandan yol çalışmalarını sürdürürken, bir yandan da yol güzergâhında istimlak edilen yapıların yıkımını gerçekleştiriyor.

Van’da kent trafiğini azaltmak için hummalı bir çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi, sezon başından itibaren çalışmalarına başladığı alternatif güzergâhlardan biri olan Elmalık Yolu’nda yoğun bir çalışma yürütüyor. Yolun bir kısmında yarma, dolgu ve reglaj çalışmaları yapılırken, bir kısmında ise kaçak yapıların yıkımı ve yol genişletme çalışmaları sürüyor. Kısa sürede asfalta hazır hale getirilecek olan yolun tamamında drenaj hattı, altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor. 

ÇALIŞMALARIN BÜYÜK BİR KISMI BELEDİYENİN İDARİ İŞGÜCÜ İLE YAPILIYOR 

Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’nca yürütülen ve büyük bir kısmı belediyenin idari işgücü ile yapılan çalışmalarda ayrıca Emlak İstimlak Dairesi Başkanlığınca yok güzergâhında kalan yapılar istimlak edilerek, tüm yasal süreçleri tamamlanan çok sayıda yapının yıkımı da gerçekleştiriliyor.

HEM İPEKYOLU CADDESİ’NE ALTERNATİF OLACAK HEM DE ÇEVRE YOLU’NA BAĞLANTI SAĞLAYACAK

Kent trafiğini ciddi alamda rahatlatacak alternatif güzergâhlardan biri olan ve Edremit ilçesi Elmalık Mahallesi’nde bulunan Sevgi Evleri’nden başlayarak, İŞGEM yerleşkesine kadar devam eden Elmalık Yolu, hem İpekyolu Caddesine alternatif olacak hem de Çevre Yolu’na bağlantı sağlayacak. 

20 METRE GENİŞLİĞİNDE 11 KİLOMETRE YOL YAPILIYOR

Kent trafiği için hayati öneme sahip olan Elmalık Yolu Projesi kapsamında 20 metre genişliğinde 11 kilometrelik asfalt yol, yaklaşık 3 kilometrelik alanda istinat duvarı, yol boyu drenaj hattı, orta refüj, kaldırım, ağaçlandırma ve peyzaj çalışması yapılıyor. 

Onlarca araç ve personelin yoğun bir çalışma yürüttüğü yolun, sene sonuna kadar tamamlanarak, trafiğe açılması planlanıyor.

Bakmadan Geçme