• Haberler
  • Güncel
  • Eliş: Erdemkent Mahallesi hak ettiği hizmetlere kavuşacak

Eliş: Erdemkent Mahallesi hak ettiği hizmetlere kavuşacak

Edremit İlçesine bağlı Erdemkent Mahallesi'nin birçok sorunu olduğunu belirten Erdemkent Mahallesi Muhtar Adayı Mithat Eliş, 'Erdemkent Mahallemizde sorunlar ciddi boyutlara ulaştı. Aile lokali prefabrik, asfalt, ortak yaşam alanlarına park, kamelya, dinlenme alanları ve daha nice eksikliklerin giderilmesi için gayret sarf edeceğim. Erdemkent Mahallesi'nin en büyük sorunu olan ulaşımı çözüme kavuşturacağım. Mahallemize taziye evi yapılması için gerekli girişimlerde bulunacağım. Mahallemizde önemli boyutlara oluşan mezarlık sorununu kökten çözeceğim. Şeffaf bir yönetim anlayışıyla Erdemkent Mahallesine hizmet için geliyorum. Halkımızın sorunu benim sorunumdur. Halkımızın desteğini bekliyorum' diye konuştu.

Seçim çalışmalarını sürdüren Erdemkent Mahallesi Muhtar Adayı Mithat Eliş yaptığı açıklamada, 31 Mart tarihinde yapılacak seçimleri kazanması halinde mahallenin tüm eksiklerini gidermek için çaba sarf edeceğini açıkladı.

“SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIM”

Sorunları çözmek için çalışacağını belirten Eliş, “Erdemit İlçesine bağlı Edremkent Mahallemizin sorunları aldı başını gidiyor. Muhtar adayı olmamın en büyük nedenlerinden biri mahallemizdeki eksiklikler ciddi boyutlara ulaştı. Mevcut muhtarların yapmış olduğu çalışmaların yetersiz olduğunu düşünüyorum. İnsanların sorunlarını çözemediklerini görüyorum. Erdemkent Mahallemizin en büyük sorunu ulaşımdır. Van şehir merkezine giden toplu ulaşım araçları Kiracılar TOKİ’de tıka basa dolduruluyor. Haliyle Erdemkent Mahallemizde ikamet eden vatandaşlar uzun süre araç beklemek zorunda kalıyor. Bu da ciddi bir mağduriyete yol açıyor. Erdemkent Mahallemizde doğru düzgün bir taziye evimiz yok. Bir tane var ama maalesef kapasitesi yeterli değil. Caminin bir kısmını taziyevine çevirmişler. Bu yetersizdir. Daha modern bir taziye evinin Erdemkent Mahallesi’ne yapılması gerekiyor. Bir diğer sorunumuz ise mezarlıktır. Mahallemizde sokak hayvan sayısı her geçen gün artıyor. Akşam saatlerinde kimse rahat bir şekilde evlerine gidemiyor. Mahallemizde sokakları aydınlatma lambaları yok denecek kadar azdır. Özellikle mahalle aralarında hiç aydınlatma lambası yok. Yeni yapılmış bir parkımız var ama maalesef bakımsızlıktan, ilgisizlikten dökülüyor. İnsanlarımız bahsettiğim parkta hoşça vakit geçiremiyor. Mahallemizde bulunan parklar benim dönemimde bakımlı olacak. İnsanlar rahat bir şekilde vakit geçirip çocuklar oyun oynayacak. Bu bahsettiğim tüm sorunları çözmek için canla başla çalışacağım” ifadelerini kullandı. 

Eliş: Erdemkent Mahallesi hak ettiği hizmetlere kavuşacak

“KUVEYT TÜRK EVLERİNDE OTURAN VATANDAŞLARIMIZA BEDAVA EKMEK VERECEĞİM”

Kuveyt Türk evlerinde oturan vatandaşlara 5 yıl boyunca ücretsiz ekmek vereceğini belirten Eliş, “Öğrencilerimiz için derslerini çalışabilecekleri kütüphane kurmayı hedefliyorum. Hatta onun içinde de öğrencilerin yeme içme gibi ihtiyaçlarını ücretsiz bir şekilde karşılamayı amaçlıyoruz. Aslında bana göre en büyük sorunlardan biri Kuveyt evlerinin içler acısı halidir. Orayı ziyaret ettiğimde inanın ağlayarak çıktım. Kuveyt evlerinde bir baktım kazanı yakmak için bayanlar kömür taşıyor. Bugüne kadar öyle güzel bir yere doğalgazın gitmemesi bence çok büyük bir utançtır ve kapıcı yok. Aslında biri var ama hasta olduğu için insanların ihtiyaçlarını gideremiyor. Kuveyt evlerimizde oturan vatandaşlarımızın 5 yıllık ekmeklerini de hibe olarak ben vereceğim. Zaten zor şartlar altında yaşamını sürdürüyorlar. En azından onlara bir nebze katkı sunmak için 5 yıl boyunca ekmeklerini karşılıksız bir şekilde ben vereceğim. Kazan dairesinde su baskınları meydana geliyor. Kendi gözümle görüp şahit oldum. 21. yüzyılda insanların yaşamış olduğu sorunlara bakar mısınız? Bunlar kabul edilebilir sorunlar değil. Çevre düzenlemesi konusunda hiçbir çalışma yok. Köyler dahi oradan daha iyi durumdadır. Mahallemizin her köşesi modern olacak” şeklinde konuştu. 

“ERDEMKENT’İ HAK ETTİĞİ HİZMETLERLE BULUŞTURACAĞIM”

Muhtar adayı Mithat Eliş, “Muhtarlık maaşını ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz için Okul Aile Birliği’ne aktaracağım. Aile lokali prefabrik, asfalt, ortak yaşam alanlarına park, kamelya, dinlenme alanları ve daha nice eksikliklerin giderilmesi için gayret sarf edeceğim. Şeffaf bir yönetim anlayışıyla Erdemkent Mahallesine hizmet için geliyorum. Halkımızın sorunu benim sorunumdur. Erdemkent Mahallemizin kıymetli sakinlerinden destek bekliyorum. Sizin aracılığınızla söz veriyorum. İnsanlarımızın tüm sorunlarını çözerek Erdemkent’i hak ettiği hizmetlerle buluşturacağım” dedi.

KAYNAK: VANSESİ HABER EVREN DOĞRUER

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme