El Salvador'da maaşlar Bitcoin ile ödenecek

Bitcoin'i resmi para birimi olarak kabul eden ilk ülke El Salvador'da maaşlar BTC olarak ödenecek. Ülkede ilgili bakanlık konu hakkında açıklamalar yaptı.

Çin ve ABD gibi ülkelerin yasakları ve kısıtlamalarıyla boğuşan BTC, geçtiğimiz gün farklı bir haberle gündeme geldi. Orta Amerika ülkelerinden El Salvador, Bitcoin‘i resmi para birimi olarak kabul eden ilk ülke oldu.

Alışverişin bu kripto para birimiyle yapılmasına da izin veren ülke, yatırımlarını burada sonlandırmıyor. Şimdi de maaşların Bitcoin ile ödenme ihtimali üzerinde konuşuluyor.

BAKANLIKLAR ÇALIŞMALARA BAŞLADI

El Salvador’da ilgili bakanlıklar bu konu üzerinde ortaklaşa çalıştıklarını belirtiyor. Bu yeni gelişme ile ilgili çok fazla ayrıntı bulunmuyor. Ayrıca işverenlerin kripto paranın volatilitesini nasıl ayarlayacağı ve ödemelerin nasıl yapılacağı gibi soruların cevapları belirsizliğini koruyor.

Devlet Başkanı Nayib Bukele‘nin talimatının ardından Ekonomi, Maliye, Çalışma ve Sosyal Yardım İşleri Bakanlığı konuyla ilgili ortak çalışmalar düzenliyor. 2001 Parasal Entegrasyon Yasası’nı çıkaran El Salvador, bu tarihten itibaren tüm maaşlarını dolar cinsinden ödüyordu. Bu durum böyle giderse tamamen değişecek. Ancak ABD dolarının muhasebe amacıyla referans para birimi olarak kullanılmaya devam etmesi bekleniyor.

Bakmadan Geçme