Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, Van'da

Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, Van Ekonomi Forumu’na katılmak üzere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Vekili Nihat Pakdil, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Vekili Sezai Uçarmak, Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ramazan Yıldırım ve Kalkınma Bakanlığı Genel Müdürü Nihat Birgün ile Van’a geldi.

Sabah saatlerinde Van Valisi İbrahim Taşyapan'ı ziyaret eden Yıldırım ve beraberindekiler, daha sonra modernizasyon çalışmalarının başlatıldığı Saray ilçesindeki Kapıköy Sınır Kapısı'na gitti. İranlı turistlerin giriş yaptığı bölümlerle hafriyat çalışmalarının yürütüldüğü alanlarda inceleme yapan Yıldırım, ilgililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çalışmaların tamamlanmasıyla bölgenin çok daha hızlı gelişeceğini belirten Yıldırım, bu kapsamda bölgenin ekonomisi ve ticaretinin gelişmesine önem verdiklerini söyledi. Eylül ayında İran'la, Tercihi Ticaret Anlaşması’nın yürürlüğe girmesiyle bölgeyle ilgili çalışmaların arttığını vurgulayan Yıldırım, “İran'la ticarette büyük öneme sahip olan bölge, ticaretten daha fazla istifade edecek ve bölge insanı hak ettiği huzuru, kalkınmayı, refahı en kısa sürede yakalar. Çabalarımız buna yöneliktir" dedi.
Gazetecilerin, Türkiye genelinde dün yaşanan elektrik kesintisinin ardından "İran ile elektrik konusunda bir anlaşma olabilir mi?” sorusu üzerine Yıldırım, "İran'la her türlü çalışma olabilir. Tercihli Ticaret Anlaşması yürürlüğe girdikten sonra ticaretimiz her alanda olabilir, enerji alanında da olabilir. Zaten İran enerji konusunda avantajlı bir ülke. Bu konuda da işbirliği olabilir" diye cevap verdi.
Kapıköy Sınır Kapısı’ndaki incelemelerin ardından Yıldırım ve beraberindeki heyet, Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulundu.

Bakmadan Geçme