EKİM AYININ ZAM ŞAMPİYONU DOMATES OLDU

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2013 Ekim ayına ait Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) ve Üretici Fiyatları Endeksi (ÜFE) rakamları açıklandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2013 Ekim ayına ait Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) ve Üretici Fiyatları Endeksi (ÜFE) rakamları açıklandı. 
TÜFE bir önceki aya göre yüzde 1,80, bir önceki yılın ekim ayına göre ise yüzde 7,71 oranında artış gösterdi. TRB2 (Van, Bitlis Muş, Hakkâri) bölgesine ait TÜFE’de ise bir önceki aya göre yüzde 1,74’lük bir artış olurken, bir önceki yılın ekim ayına göre yüzde 8,07 oranında artış meydana geldi. Ana harcama grupları itibariyle aylık olarak en yüksek artış ülke genelinde yüzde 9,56’lık oran ile giyim ve ayakkabı grubunda olurken, en fazla düşüş gösteren grup ise yüzde 0,73 ile alkollü içecekler ve tütün oldu.

VAN’DA EKİM AYININ ZAM ŞAMPİYONU DOMATES OLDU
Van’ın ekim ayı enflasyon rakamları ile ilgili açıklamalarda bulunan TÜİK Van Bölge Müdür Vekili Özer Coşğun, “Madde bazlı değerlendirme yapılırsa yurt genelinde domates yüzde 62,29 ile fiyatı en çok artan ürün olurken, Van ilinin de dahil olduğu TRB2 bölgesinde ise yine domates yüzde 49,85 ile en çok zamlanan ürün olurken, onu yüzde 39,07 oranlık artışla dolmalık biber takip etti. Limon ise yüzde 17,28’lik bir oranda değer kaybederek ekim ayında TRB2 bölgesinin fiyatı en çok düşen ürünü oldu. Öte yandan ÜFE’de bir önceki aya göre yüzde 0,69’luk bir artış gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı ayına göre ise bu artış yüzde 6,77 oldu. Sektörel bazda aylık olarak tarımda yüzde 4,43 oranında bir artış olurken, sanayide ise değişim gerçekleşmedi. Sanayide en büyük artış gösteren alt sektör ise yüzde 4,51’lik oranla ham petrol ve doğalgaz çıkarımı sektörü oldu” dedi.

Bakmadan Geçme