• Haberler
  • Güncel
  • Ek MTV ve emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri sona eriyor

Ek MTV ve emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri sona eriyor

Ek motorlu taşıtlar vergisi ve emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri yarın sona eriyor. Vatandaşlara ödeme konusunda uyarılarda bulunan yetkililer, ödemelerde yarın son gün olduğunu belirttiler.

2023 yılı ek motorlu taşıtlar vergisi ve emlak vergisi 2. taksitinin ödeme süresi 30 Kasım Perşembe günü sona eriyor.  Vatandaşların cezalı duruma düşmemeleri için yarın mesai saati bitimine kadar ödeme yapmaları gerektiğini belirten yetkililer vatandaşlara uyarıda bulundu. Ödemelerini Van Defterdarlığı, banka şubeleri, PTT şubeleri, belediyeler ve internet bankacılığı aracılığıyla yapabilirler. 

Motorlu Taşıtlar Vergisi, otomobil sahiplerinden senede bir kere ve iki eşit taksit şeklinde alınıyordu. 6 Şubat depremi sonrası yaraların sarılması için bir defaya mahsus ek MTV ödemesi alınmasına karar verildi. Ek MTV'yi yatırmayanlar araçlarını satamayacak, trafikten çekemeyecek. Hurdaya ayıramayacak, yurt dışına çıkaramayacaklar. Muayene yaptıramayacaklar.

VANLILARA ÖDEME ÇAĞRISI

Gazetemize konuşan yetkililer, “Ek MTV ve emlak vergisinin ikinci taksit ödemeleri yarın mesai saati bitiminde sona eriyor. Ödeme yapmayan vatandaşlarımızın bir an evvel zaman kaybetmeden ödeme yapmaları gerekir. Aksi takdirde ödeme yapmamaları halinde aylık faiz uygulamasıyla karşı karşıya kalacaklar” dediler. 

DEPREMZEDELER EK VERGİDEN MUAF

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen depremzedelerin araçları ise ek motorlu taşıtlar vergisinden muaf tutuldu. 

Toplam 30 milyar lira vergi geliri elde edilmesi hedefleniyor. İlk taksit ödemeleri eylül ayı sonu itibarıyla tamamlandı. Bu kapsamda 9 milyon 919 bin 966 taşıt sahibi ödeme yaptı. İlk taksit ödemelerinde toplam 13 milyar 157 milyon 597 bin 71 lira ek MTV yatırıldı. İlk taksit için hedeflenen tahsilatın yüzde 87'si gerçekleşti.
İkinci taksit ödemeleri ile birlikte toplam 30 milyar lira vergi geliri elde edilmesi hedefleniyor.  

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme