Ege Van Federasyonu yeni yönetimini seçti

Ege Bölgesi Van derneklerinin katılımıyla kurulan Ege Bölgesi Vanlılar Federasyonu (Ege Van Fed) olağan genel kurulu geçtiğimiz Pazar günü coşkulu katılıkla gerçekleştirildi. Kongrede güven tazeleyen Yılmaz Gürbüz yeniden genel başkanlığa seçildi. Ege Van Fed İzmir'de 2 Nisan Van'ın kurtuluşu ve 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü başta olmak üzere farklı etkinlikler gerçekleştireceklerini açıkladı.

Evren Doğruer  

Hafta sonu Ege’nin İncisi İzmir’de Van heyecanı yaşandı.  Ege Bölgesi Van derneklerinin katılımı ve güç birliğiyle kurulan Ege Bölgesi Vanlılar Federasyonu olağan genel kurulu dernek başkanları, yönetici ve üyelerin katılımıyla yapıldı. Ege Bölgesi Vanlılar Federasyonu olağan genel kurulunda yeni yönetim ve denetim kurulu seçildi. Yönetim ve denetim kurulu şu isimlerden oluştu. 

YÖNETİM KURULU 

1.Yılmaz Gürbüz Genel Başkan 

2.Ercan Turan Genel Başkan Yardımcısı 

3.Turgut Yaz Sayman 

4.Vedat Tosun Genel Sekreter 

5.Emin Teker Yönetim Kurulu Üyesi 

6.Ali Leba Yönetim Kurulu Üyesi 

7. Mehmet Sait Keleş Yönetim Kurulu Üyesi 

8.Necla Çiçek Yönetim Kurulu Üyesi 

9. Seyhan Öztürk Yönetim Kurulu Üyesi  

10.Efrail Beyazdağ Yönetim Kurulu Üyesi 

11.Faruk Al Yönetim Kurulu Üyesi 

YÖNETİM YEDEK 

1.Ayhan Aldı 

2.Akif Kazgan 

3.Bülent Atacan 

4.Engin Keleş 

5.Feride Kara 

6.Hasan Daldan 

DENETİM KURULU 

1.Veysel Çelik Başkan 

2. Allattin Osmanoğlu Başkan Yardımcısı 

3.Yasemin Kurt Asil üye. 

DENETİM YEDEK  

1.Muharrem Teker 

2.Ahmet Tuncay 

3.Yaşar Orak 

 “Federasyon Van’ın kültürünü yaşatmak, tanıtmak ve dayanışma, için kuruldu” 

Genel kurul sonrası teşekkür konuşması yapan Ege Van Fed Başkanı Yılmaz Gürbüz Ege bölgesinde özellikle İzmir’de yaşayan Vanlılar ve Van dostları arasında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak Van kültürünü tanıtmak ve yaşatmak, sosyal etkinlikler gerçekleştirmek amacıyla derneklerin oluşumuyla federasyon kurulduğunu söyledi. 

“ 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü Van pastası dağıtacağız” 

Başkan Gürbüz, “Genel kurulumuzu yaprak gücümüze güç kattık. Önümüzde Van ve Vanlılar için önemli bir gün var.  Bizde 2 Nisan Van’ın kurtuluşu, 2 Nisan Dünya Vanlılar gününde koronavirüs salgını nedeniyle maalesef etkinlik yapamıyoruz. Bu nedenle kısıtlı etkinlik yapacağız.  2 Nisan günü öncelikle tüm Vanlılar telefon ve sosyal medyada kutlama mesajları yayınlayacağız. Evlerde Vanlı hanımların yapacakları Van pastasını komşularımıza ve iş yerlerimizde misafirlerimize dağıtarak farkındalık oluşturacağız. İleriki zaman içinde kuruluş amacımız doğrultusunda sosyal, kültürel etkinlikler gerçekleştireceğiz. Vanlı hemşehrilerimizin ve Van dostlarının beklentilerini karşılamak için çalışacağız.  Bu vesileyle Van’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. Yıl dönümü kutluyorum. Allah memleketimize bir daha o acı ve işgal günlerini yaşatmasın.  Tüm Vanlılar ve Van dostlarının 2 Nisan Dünya Vanlılar Gününü kutluyorum” dedi. 

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme