EFSANELER UNUTULMAZ

Fakir bir ailenin çocuğu olarak Arjantin’in Buenos Aires şehrinde dünyaya gelen, Diego Armando Maradona, futbol keşif avcıları tarafından daha 9 yaşında keşfedilerek mahalle takımı Estrella Roja'da futbola başlar. Küçük yaşlarda top ile yaptığı hareketlerle insanların dikkatini çeken, Los Cebollitas'a oradan da 16 yaşına girmeden Argentinos Juniors'a transfer olan Maradona, kariyerine 1982'de transfer olduğu Boca Juniors, ardından İspanya'nın dev takımlarından Barcelona’ya transferi ile devam eder.

Arjantin milli takımında hareketleri, üslubu ve tarzı ile dünyanın beğenisini kazanan Maradona, önceki gün kalp krizi nedeniylehayatını kaybetti. Ölümü sporseverler arasında üzüntü yarattı. Maradona’dan geriye zekâ dolu kıvrak hareketleri, attığı goller, keyif veren futbol görüntüleri kaldı. Ülkesi Arjantin’de 3 günlük ulusal yas ilan edilen Maradona için sevenleri gözyaşları döküyor. 

Futbol eleştirmenleri, eski futbolcular, şimdiki futbolcular ve futbol taraftarlarınca Maradona tüm zamanların en iyi futbolcularından biri olarak kabul ediliyor. Nitekim Pelé ile beraber FIFA 20. Yüzyılın Oyuncusu ödülü alan Maradona, transferde iki kez en yüksek ücret rekoru kıran tek futbolcudur.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

Bakmadan Geçme