“Edremit’in neferi olacağım”

Arif Öndil, Ak Parti Edremit İlçe Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunu yaptı.

Rıdvan CAN

Edremit İlçe Belediye Başkan aday adayı Öndil, kalabalık bir toplulukla Edremit Ak Parti İlçe Başkanlığı’na giderek yazılı başvurusunu İlçe Başkanı Handan Fidan’a bir demet çiçek eşliğinde verdi. Başvuru sırasında Öndil partililerden yoğun ilgi gördü. Kendisine destek veren ve gönüllerini açan tüm ilçe halkına teşekkür ederek Belediye Başkanı olması durumunda gerçekleştireceği projeleri açıklayan Öndil,  “ Van Belediyesi bünyesindeki görev yaptığı dönemlerde Van’a ve Van Belediyesi’ne kazandırdıklarımızın fazlasını Edremit ilçemiz için yapacağım “ dedi.  Arif Öndil’in  “ Çağdaş Anlayış Modern Yönetim “ sloganıyla açıkladığı projeler:

 

Sahil Yolu: Van Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hazırlanacak proje Kocaeli Dostluk Parkı’ndan başlayıp Edremit’in çıkışında son bulacak. Sahilde işgallere son verilecek.  Bant olarak adlandırdığımız sahil yolunda gezi alanları, kafeteryalar ve spor yapılacak bölümler bulunacak.

 

Çevre Yolu: İmar uygulamaları yapılıp, yolun faaliyete geçmesi sağlanacak. Ağır tonajlı araçlar bu yola yönlendirilecek.

 

Turizm ve Estetik: İlçemize ait turizm imarı çıkarılarak. Estetik, doğal yapı bozulmadan yeni turizm alanları oluşturulacak. Uygulama Edremit’e ayrı bir renk katacak.

 

Altyapı ve Van Denizi: İlçenin kanalizasyon sitemi tamamlanıp, Van Denizi’nde kirliliğin önüne geçilecek.

 

Doğal dokuya yakışan konutlar: Edremit’e özgün yerel mimari uygulamaları geliştirilecek. TOKİ ile birlikte doğal dokuya yakışan eski Van evleri tarzında yapılar inşa edilecek.  Bu tarz konut ve iş yerleri uzun vadeli fiyatlarla satışa sunulacak.

 

Tarihe Saygı: İlçemizin tarihi yapıları korunacak. Eski Edremit evleri restore edilerek turizme kazandırılacak. Bu konuda YYÜ ile işbirliğine gidilecek.

 

Deniz Şenlenecek; Su sporlarıyla ilgili yeni tesisler yapılacak.  Dört mevsim Van Denizi’nde faaliyetler gerçekleştirilecek. Edremit sportif faaliyetlerin merkezi haline getirilecek. Yüzme başta olmak üzere diğer branşlarda spor kulüpleri kurulacak.

 

EMEK: İşsizliği en aza indirmek için Edremit Meslek Edindirme Kursları (EMEK) kurulacak. Yatırımcının önü açılacak. Yeni yatırımlar için özel ofis oluşturulacak. Yatırımcı ve EMEK mezunları bir araya getirilecek.

 

Fiberoptik ağlar: İlçemiz fiber optik ağlarla örülecek. İnternete erişim hızı 10 kat daha hızlı olacak. Başta elektrik olmak üzere tüm iletim hatları yeraltına alınacak.

 

Kültür Kompleksi: Turizm ve yaşam alanı olan Edremit ilçemizin en büyük eksiklerinden biri olan kültür kompleksi inşa edeceğiz. Edremit’i kültürel, sanatsal ve sosyal faaliyetlerle anılan, tanınan ilçe görünümüne kavuşturacağız.

 

Örnek Köyler: İlçe merkezinde olduğu gibi köylerde de yaşam kalitesi esas alınacak. Bu kapsamda köylerimizin altyapı, ulaşım eksiklikleri giderilerek köy ve taziye evleri yapılacak. Ayrıca örnek köy uygulamasına geçilecek. 

Bakmadan Geçme