• Haberler
  • Güncel
  • Edremit'te çöp konteynerlerinde bakım onarım çalışması

Edremit'te çöp konteynerlerinde bakım onarım çalışması

Edremit Belediyesi ilçe genelinde bulunan çöp konteynerlerinde bakım onarım çalışması yaptı.

Edremit Belediyesi, ilçe genelinde yürütülen temizlik çalışmaları hakkında bir açıklama yaptı. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, çöp konteynerlerinin bakım ve onarımına yönelik kapsamlı bir çalışma başlattı. Yapılan açıklamada, "Daha temiz ve sağlıklı bir ilçe için konteynerler yenileniyor, eksikleri gideriliyor" ifadelerine yer verildi.

Çalışmalar, ilçenin farklı bölgelerinde bulunan çöp konteynerlerinin düzenli bakımının yapılması, arızalı olanların onarılması ve ihtiyaç duyulan yeni konteynerlerin yerleştirilmesi amacıyla gerçekleştiriliyor. Edremit Belediyesi, bu süreçte çevre sağlığını ön planda tutarak, vatandaşların yaşam alanlarını daha temiz hale getirmeyi hedefliyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü, konteynerlerin temizliğinin yanı sıra, konteynerlerin etrafındaki alanların da düzenlenmesi için gerekli adımları atıyor. Bu kapsamda, konteynerlerin bulunduğu bölgelerdeki temizlik işlemleri sıklaştırılarak, çevre kirliliğinin önüne geçilmesi amaçlanıyor. Ayrıca, vatandaşların geri dönüşüm bilincini artırmak için bilgilendirici çalışmalar da sürdürülüyor.

Edremit Belediyesi yetkilileri, bu tür temizlik çalışmalarının düzenli olarak devam edeceğini belirtti. "Hedefimiz, Edremit'i daha yaşanabilir bir hale getirmek ve vatandaşlarımızı bu konuda bilinçlendirmektir" diyen yetkililer, halkın da bu süreçte duyarlı olmasını istedi.

Halkın geri dönüşüm konusunda daha fazla destek vermesi gerektiğini vurgulayan belediye yetkilileri, "Birlikte daha temiz bir Edremit için çalışmalıyız" diyerek vatandaşları iş birliğine davet etti. Bu çalışmaların, Edremit’in temizliğine önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

 

Vansesi Özel Haber
Yorumlar 2
Belediyelerin temel hizmetleri nelerdir? 08 Ekim 2025 22:51

☆İPEKYOLU:Alipaşa, Bahçıvan, Buzhane, Bostaniçi, Cevdetpaşa, Cumhuriyet, Hacıbekir, Hafıziye, Hatuniye, Halilağa, Esenler, Karşıyaka, Kevenli, Selimbey, Serhat, Seyit Fehim Arvasi, Şerefiye, Yalım Erez, Vali Mithatbey, Yalı ve Yeni Mahalle ☆EDREMİT : Kavurma, Süphan, Şabaniye, Eminpaşa, Kurubaş, Erenkent, Erdemkent, Eski Cami, Selahaddin Eyyubi, Esentepe, Yeni Mahalle ve Elmalık mahallesi ☆ TUŞBA: Abdurrahmangazi Akköprü, Altıntepe, Bardakçı, İstasyon, İskele, Kalecik, Seyrantepe ve Şemsibey mahallesi ☆VAN KENT MERKEZİ/ ÇARŞILAR/ MÜCAVİR ALANLAR : Şehrin tüm bu yerlerinde on binlerce poşet dolusu toz, yaprak, izmarit, ambalaj, çöp, evsel atık, yoğun kirlilik var. Dilerseniz araçla, dilerseniz yaya dolaşın. Sayılan semtler, mahalleler, ana arterler, caddeler, sokaklar, ara sokaklar, kaldırımlar, refüjler, açık alanlar, sahiller, kıyılar, parklar, yeşil alanlar, tarihi alanlar, çarşılar ve Van'ın her yerinde yoğun kirlilik var. Bu şehir ancak 365 gün şehre dağılan ve işini özenle yapan 3000 temizlik personeli ve onlarca vakumlu- süpürgeli yol ve kaldırım temizleme araçlarıyla temizlenebilir. Peki şehirde bu vizyon ve bu ilgi var mı?

BEŞ YILDIR SÜREN 2 PROBLEM 08 Ekim 2025 22:44

( BİR) Cumhuriyet Caddesi ile Zübeyde Hanım Caddesi arasındaki onlarca sokakta kaldırımlara monteli çöp kovaları hâlâ yok. Yıllar önce sökülen çöp kovaları belediye yönetimleri değişmesine ve beş yıl geçmesine rağmen yerine monte edilmedi. Bu sokaklara 500 adet çöp kovası acilen monte edilmeli. Çünkü esnaf ve yayalar çöplerini sokağa atıyor. Bu sokaklar yıllardır günün her vakti kirli oluyor. ( İKİ) Bahsi geçen sokaklara dört sene evvel 300 adet koca koca beton saksılar konuldu. Cumhuriyet 1, 2, 3, 4, 5. sokakta, Eski PTT Caddesinde, Bahçıvan 17, 40 ve diğer sokaklardaki tüm o beton çöp kovaları üç metre mesafeyle sağlı sollu konulmuş. Yıllardır içinde ne çim, ne çiçek, ne de ağaç var. Bunca saksı kamu kaynaklarının israfıdır. Yüzlercesi bomboş olduğundan esnaflar bunları çöp kovası olarak kullanıyor. İpekyolu Belediyesi kent vizyonu, ekoloji ve temizlik hassasiyeti gereğince bu iki soruna bu hafta el atsın istiyoruz.

Bakmadan Geçme