• Haberler
  • Güncel
  • Edremit'te bir yılda 10 ton atık geri dönüşüme kazandırıldı

Edremit'te bir yılda 10 ton atık geri dönüşüme kazandırıldı

Sıfır atık projelerini yaygınlaştıran belediyemiz, ilçe halkını da dahil ettiği çalışmalar kapsamında son bir yılda 10 ton evsel atığı geri dönüşüme kazandırdı.

Ekolojik bir belediyecilik anlayışı ile hareket eden Belediyemiz, çevre dostu uygulamaları hayata geçirmeye devam ediyor. Yıl içerisinde “Attığını Getir, Temizlik Ürününü Götür”, “Edremit Kart” ve ”Gönüllü Yurttaş Ağı” gibi kampanyaları hayata geçiren İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğümüz, büyük bir başarıya imza attı. İlçe halkının da tüm süreçlerde destek olduğu çalışmalar sonucunda son bir yılda 10 tonu aşkın evsel atığın doğaya karışması engellendi. Kağıt, metal, cam, plastik ve pil gibi atıkların geri dönüşüme kazandırılabilmesi için ilçedeki tüm mahallelerde çalışmalarını yoğunlaştıran müdürlük, atıkla mücadele konusunda adından söz ettiriyor.

Atıklar karşılığında  hediyeler veriliyor

Yürütülen çalışmalar hakkında konuşan İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Mahir Demir, kampanyaya destek veren yurttaşlara topladıkları atıklar karşılığında hediyeler verdiklerini söyledi. Yurttaşlara, topladıkları atıkların karşılığında puan biriktirdikleri “Edremit Kart” verildiğini de belirten Demir, “Bu kartta biriken puanlar, ilerleyen süreçte çeşitli hediyelere dönüştürülüyor” dedi.

Mobil araç desteği ile atıklara daha hızlı ulaşma imkânı

Yurttaşların daha kolay erişim sağlayabilmesi için kampanya kapsamında iki adet minibüs satın alarak hizmete sunduklarını da kaydeden Demir, “Bu araçlar, özellikle atık merkezine ulaşım sağlayamayan vatandaşların atıklarını adreslerinden alıyor” dedi.

Kampanyaya destek çağrısı!

Kampanyanın ilçeye bağlı birçok mahallede sürdüğünü vurgulayan Demir, “Kampanyamız çevreye duyarlı bir yaklaşım sunuyor ve herkesin kolaylıkla katkı sağlayabileceği bir model içeriyor. İlçemize bağlı 30 mahallenin tamamında aynı duyarlılığı bekliyoruz” ifadeleriyle çağrıda bulundu.

‘Çöp yükünü birlikte azaltabiliriz’

Kampanya ile sadece çevre temizliğine katkı sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda toplumda sıfır atık bilincini artırmayı da hedeflediğini söyleyen Demir, “Çöp yükünü hep birlikte azaltabiliriz. Atıklar doğada yüzyıllarca kalabiliyor. Vatandaşlarımızın gösterdiği duyarlılık sayesinde hem çevremizi koruyor hem de temizlik ürünleriyle günlük yaşamlarına katkı sağlıyoruz. Sürdüğümüz çalışmalarla sadece son bir yılda 10 ton atığın doğaya karışmasını engelledik. ” sözlerini kullandı. 

Bakmadan Geçme