Edremit rengarenk çiçeklerle donatılacak
Edremit Belediyesi, ilçenin estetik görünümünü artırmak amacıyla gerçekleştirdiği yeni proje ile büyük bir adım attı.
Belediyeden yapılan açıklamada, kendi seralarında üretilen 100 bin mevsimlik çiçek ve süs bitkisi ile ilçenin dört bir yanını yeşillendirme hedefinin gerçekleştirildiği vurgulandı. Bu kapsamda, parklar, refüjler ve mesire alanları, rengarenk çiçeklerle dolarak görsel bir şölen sunmaya başladı.
Belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yoğun bir mesai harcayarak kadife, papatya, gazanya, petunya ve Çin karanfili gibi çeşitli mevsimlik çiçekleri toprakla buluşturdu. Aynı zamanda çeşitli tıbbi ve aromatik bitkiler de bu projeye dahil edilerek, hem estetik hem de ekolojik katkılar sağlandı. Bu çiçeklerin yerleştirilmesiyle birlikte, kentin genel atmosferinin canlanması ve vatandaşların doğayla daha iç içe olmasının hedeflendiği belirtildi.
Edremit Belediyesi'nin bu girişimi, sadece çevre düzenlemesi açısından değil, aynı zamanda yerel ekonomiye de katkı sunmayı amaçlıyor. Kendi imkanlarıyla yetiştirilen bitkilerin, dışarıdan alınan ürünlere olan bağımlılığı azaltarak tasarruf sağlanması hedefleniyor. Böylece hem çevre dostu bir yaklaşım sergilenmiş olacak hem de yerel kaynakların etkin kullanımı teşvik edilecektir.
Açıklamada, “Hedefimiz, Edremit’i daha yeşil, daha canlı ve daha estetik bir hale getirmek. Bu projeyle birlikte hem ilçe sakinlerinin hem de ziyaretçilerin doğayla buluşmalarını sağlamak istiyoruz” ifadeleri kullanıldı.
Bu süreçte, vatandaşların da projeye destek vermesi ve doğaya duyarlı bir yaşam tarzını benimsemeleri teşvik edilmektedir. Edremit Belediyesi, bu tür projelerle kentteki yeşil alanların artırılmasına yönelik çalışmalarına devam edeceğini duyurdu.
Edremit’in her köşesi, yapılan bu yeşillendirme çalışmalarıyla birlikte adeta bir çiçek bahçesine dönüşmekte. Yerel yönetimin bu tür girişimleri, hem çevresel hem de toplumsal açıdan büyük bir önem taşımakta.
Banklarda, oturaklarda yenileme, boyama yapılsın. Yabani otlar temizlensin. Parkta profesyonel bir bakım, onarım ve güzelleştirme yapılsın. Zeminler iyileştirilsin. Amfi tiyatro, eski Van evlerinin bahçe ve yeşil alanları, bank ve kamelyalar ilgiye ve iyileştirmeye muhtaç. Yıllardır hem bu alanlar hem de birçok park ihmal edildi. 2025'te bu ihmaller olmasın. Hepsini elden geçirin. VBB ve üç ilçe belediyesi parklarla ilgilenin, temizlikle ilgilenin, yollarla ilgilenin, yeni parklar yapın, yüzlerce yeni hizmet yapın. Şehirle ilgilenin, sahada olun. Van halkı hepinizden şikayetçi. Belediyecilik yıllardır bu şehrin hasreti oldu. Şehir kirli, şehir bakımsız, şehir dökülüyor. Yeni hizmetler olması gerekenin onda biri kadar bile değil. Gidip Diyarbakır, Erzurum, Malatya, Elazığ, Konya, Kayseri, Eskişehir, Ordu, Trabzon, Samsun, Kocaeli, Mersin'i görün. Elalem şehirlerinde ne hizmetler yapıyor. Şehirlerde yollar, parklar, alt yapı, üst yapı, temizlik, belediyecilikhizmetleri ne kadar yoğun, yaygın, profesyonel ve vizyoner yapılıyor görün. Van gerçekten çok ihmal oldu. Nice seneleri boşa gitti. 2025'in bahar ayları bitti. Bari kalan ayları da boşa harcanmasın. Tüm belediyeler her birimiyle sahada olsun artık.Van Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri kalkın ve bu şehre gerçek belediyecilik yapın.
Bakmadan Geçme





