• Haberler
  • Güncel
  • Edremit Belediyesi'nden SMA Hastası Sena'ya destek kermesi

Edremit Belediyesi'nden SMA Hastası Sena'ya destek kermesi

Edremit Belediye Başkanı Rabia Başak Koç'un öncülüğünde, SMA hastası minik Sena için destek kermesi etkinliği düzenleniyor. 25-26 Mayıs 2024 tarihlerinde Edremit Kent Meydanı'nda saat 09:00-19:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan kermese tüm Van halkı davet edildi.

SMA, özellikle bebek ve çocuklarda görülen, sinir hücrelerinin giderek zayıflaması ve kas kaybına yol açan nadir bir genetik hastalıktır. Tedavisi oldukça pahalı olan bu hastalık, aileleri maddi ve manevi olarak zorlamaktadır. Edremit Belediyesi, SMA hastası Sena için yardım seferberliği başlattı.

Belediye Başkanı Rabia Başak Koç, "Sena'nın tedavi süreci ailesi için oldukça zor. Biz de belediye olarak Sena ve ailesinin yanındayız. Böyle zorlu bir hastalıkla mücadele eden tüm ailelerin yanında olmak boynumuzun borcudur" diyerek, kermese tüm halkı davet etti.

İki gün sürecek olan kermes etkinliğinde el sanatları, yöresel ürünler, tatlılar, pastalar ve daha birçok ürün satışa sunulacak. Ayrıca çocuklar için çeşitli etkinlikler ve eğlenceler de düzenlenecek. Elde edilen tüm gelirin Sena'nın tedavi masraflarına aktarılacağı belirtildi.

Edremit Belediyesi yetkilileri, "Sena'nın ailesi gerçekten zor bir süreçten geçiyor. Biz de belediye olarak elinden geleni yapıp, maddi ve manevi destek olmak istiyoruz. Tüm halkımızı bu anlamlı etkinliğe bekliyoruz. Birlikte Sena'ya umut olabiliriz" diye konuştu.

Edremit Belediyesi'nin öncülüğünde gerçekleştirilecek olan kermes etkinliği, SMA hastası minik Sena için umut olmayı, ailesine destek vermeyi ve farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Edremit halkının bu anlamlı etkinliğe katılımı, Sena ve benzeri hastalıklarla mücadele eden tüm çocuklar için çok değerli olacak.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme