Edebiyat Fakültesi Paneller Dizisi Başladı

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Edebiyat Fakültesi tarafından organize edilen paneller dizisinin ilki “Türkiye’de Antropoloji” başlığı ile gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Nihat Bayşu Konferans Salonu’nda gerçekleşen panele, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Genel Sekreter Doç. Dr. Yusuf Uzun, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan, davetliler ve öğrenciler katıldı. Panelin moderatörlüğünü Arkeoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Cesur Pehlevan yaptı.
Panelin açılış konuşmasını yapan Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan, “Bu yıl fakülte olarak bir dizi bilimsel toplantı gerçekleştirmeyi tasarladık. Bu vesile ile fakültemizde bulunan bölümlerimizle bir panel dizisi hazırladık. Yeni kurulan ve henüz öğretim elemanı bulunmayan bir bölüm dışında 14 bölümümüz bu panele iştirak edip destek vermişlerdir. İlk panelimizi, Türkiye’de Antropoloji sahasında çok yetkin bir bölüm olan Antropoloji Bölümü ile “Türkiye’de Antropoloji” başlığı altında başlatıyoruz. Her hafta gerçekleşecek olan ve 12 Mayıs 2016 tarihinde tamamlamayı düşündüğümüz panelimize yurt içinden ve yurt dışından altmışa yakın bilim adamı katılacaktır. Üniversitemiz için de bir ilk olan bu etkinlik sonucunda bütün çalışmaları kitaplaştırmak istiyoruz. Başta Rektörümüz Prof. Dr. Peyami Battal olmak üzere destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.
Panelin katılımcısı akademisyenlerden Doç. Dr. İsmail Baykara Antropoloji Bölümünün tarihçesinden ve gelişiminden; Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Erksin Güleç Türkiye’de Biyolojik Antropoloji ve alt disiplinleri; Doç. Dr. Çakır Ceyhan Süvari bölümünün önemi ve Antropoloji’yi ön planda tutan ülkelerin gelişim süreçlerinden bahsetti. Edebiyat Fakültesi paneller dizisinin ilki olan “Türkiye’de Antropoloji” başlıklı panel, panelistlere katılım belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

Bakmadan Geçme