DÜNYA VANLILAR GÜNÜ İZMİR'DE COŞKUYLA KUTLANDI

Van'ın düşman işgalinden kurtuluşu ve 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü Van'ın yanı sıra İzmir'de coşkuyla kutlandı. Van dışındaki vakıf, federasyon ve dernekler 2 Nisan'ı yok sayarken İzmir Karabağ Vanlılar Derneği mütevazı imkanlarıyla Van'ın tarihi kimliği ve kurtuluşunun 101. yılına yakışır etkinlikler gerçekleştirerek İzmir'de Van'ın sesini duyurdu.

Evren Doğruer

Vanlılar ve Van dostları Van'ın düşman işgalinden kurtuluşu ve 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü'nü İzmir'de coşkuyla kutladı. İzmir Karabağlar Vanlılar Derneğinin düzenlemiş olduğu gece Bozyaka Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sanatçılardan Sinan Turan, Şahap Dağ, Hikmet Durmuş, (Mikrop)  Rafet Bıyık Van türkülerini seslendirirken,  şair Raif Aras ve Nimet Şanlı Van şiirleri okuyarak geceye renk kattı.

Sunuculuğunu Berfin Kökaşık ve Yusuf Ekinci’nin yaptığı program 2 Nisan Salı günü saat 20:00 de Karabağlar Belediyesi Bozyaka Kültür Merkezinde yapıldı. Turan yaptığı açıklamada, “Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü  ve 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü'nü aziz şehitlerimizi anarak, 2 Nisan ruhunu anlayarak kutladık.  Dünyanın neresinde olursak olalım  Dünya Vanlılar Günü  birlik ve beraberlik içinde kutlanacak, 2 Nisan ruhu diri tutulacaktır.  Vanlılar İzmir'de bu ruhla bir araya geldi. Gecede birbirinden değerli konuklarımızla Van'a ait türkülerimizi,  şarkılarımızı, şiirlerimiz seslendirdik. Değerli sanatçılarımız bu önemli geceye damga vurdu. Dernek olarak gecenin düzenlenmesinde büyük emek harcadık. Van dışındaki vakıf, federasyon ve dernekler 2 Nisan'ı yok sayarken biz mütevazı imkanlarımızla Van'ın tarihi kimliğine  ve 101. yıla yakışır etkinlikler yaparak İzmir’de Van'ın sesini duyurduk. Van sevgisi, Vanlı olmak sözle olmuyor. 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü  İzmir’de her kesimden ilgi gördü ve heyecan yarattı. Gecemize yoğun ilgi gösterildi.  İzmirliler ve İzmir’de yaşayan insanları Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl etkinliklerinde misafir ettik.  Van'ın ismini artık Türkiye değil, dünyaya duyuruyoruz.  Tüm Vanlıların ve Van dostlarının 2 Nisan kurtuluş bayramını ve   Dünya Vanlılar Günü'nü bir kez daha kutluyoruz. ” dedi.

İzmir'de  faaliyet gösteren Cankara Grup Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kara’nın sponsor olduğu  gecede  Van'ın işgal edildiği, yakılıp yıkıldığı 1915'te hayatını kaybeden  Vanlı şehitler ve tüm şehitler  için lokma döktürüldü. Geceye katılan Vanlılar ve İzmirli Van dostları  anlamlı geceye katılmaktan mutluluk duyduklarını,  birlik ve beraberliği sağlamayı Van'ı tanıtmayı amaçlayan 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü'nü kutladıklarını belirttiler. 

 

Bakmadan Geçme