Dünya şampiyonu destek bekliyor

Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda 8'nci kez Türkiye şampiyonluğu elde eden Ercişli milli sporcu Kubilay Tarhan destek bekliyor.

Rıdvan Can

Türkiye Büyükler, Kick Boks Şampiyonası, Kocaeli Yahya Kaptan Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda yapıldı. 78 ilden 4 bin 850 sporcunun katılımıyla düzenlenen şampiyonada, Van rüzgârı esti. Milli Takımlar Antrenörü Vanlı Sinan Ağlar, yönetiminde şampiyonaya katılan Vanlı boksör Kubilay Tarhan, 67 kg K1 rules kategorisinde rakiplerini devirerek, altın madalyanın sahibi olarak, Türkiye şampiyonu oldu.

Kariyerinde iki dünya şampiyonluğu, 8 Türkiye şampiyonluğu ve 6 profesyonel şampiyonluğu bulunan Erciş doğumlu Dünya Kick Boks şampiyonu Vanlı boksör Kubilay Tarhan, gazetemize özel açıklamalarda bulunarak, spor hayatında kendisini çalıştıran, elde ettiği başarılarda emeği olan ve en büyük desteği milli takımlar Kick Boks antrenörü Sinan Ağlardan ailesi ve yakın çevresinden aldığını belirterek, Van ve Erciş'ten yeteri desteği görmediğini söyledi.

 "HER YARIŞMADA VAN'I BAŞARIYLA TEMSİL ETTİM"

Van'ı katıldığı şampiyonalarda başarıyla temsil etmesine rağmen, maalesef kimsenin destek vermediğini belirten dünya şampiyonu Tarhan, ''Doğup büyüdüğüm Erciş ve Van'dan daha çok destek görmek isterdim. Katıldığım tüm şampiyonlarda Van'ın adını gururla temsil ettim spor alanında üst düzey başarılar elde etmeme rağmen yetkililerden bir destek görmedim. Üniversite mezunuyum. Beden eğitimi bölümünü bitirdim. Kariyerimde iki dünya şampiyonluğu, 8 Türkiye şampiyonluğu ve 6 profesyonel şampiyonluğum var. Buna rağmen gerçek anlamda bir destek yok.  Yetkililer destek verdiği takdirde memleketime ve ülkeme daha çok şampiyonluklar kazandıracağıma inanıyorum. Ama spora verdiğim emeğin karşılığını alamazsam ve kendime iyi bir gelecek sağlama ümidim kalmazsa üzülerek çok sevdiğim sporu bırakmak zorunda kalacağım'' dedi.

Vansesi Özel Haber
Yorumlar 1
Kerem 04 Temmuz 2022 22:16

Tv 8 de izlemiştim üzücü bir olay üst düzey bir sporcu yazıkk her anosta van dan bahsettiriyor umarım yetkililer destek olur

Bakmadan Geçme