• Haberler
  • Güncel
  • Dr. Şişman, meyve fidanı aşılama çalışmalarını inceledi

Dr. Şişman, meyve fidanı aşılama çalışmalarını inceledi

Van Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Turgay Şişman, Orman İşletme Fidanlığı'nda gerçekleştirilen meyve fidanı aşılama çalışmalarını yerinde inceledi. Bu önemli çalışma, bölgedeki tarım üretimini artırmak ve çiftçilere daha kaliteli ürünler sunmak amacıyla yürütülüyor.

Dr. Şişman, fidanlıkta yapılan aşılama işlemlerinin önemine dikkat çekerek, “Aşılama, meyve ağaçlarının verimliliğini artırmak ve hastalıklara karşı dayanıklılığını sağlamak için kritik bir süreçtir. Bu çalışmalar, hem yerel ekonomiye katkı sağlıyor hem de çiftçilerimize modern tarım tekniklerini kazandırıyor,” dedi.

Fidanlıkta, elma, armut, vişne ve kiraz gibi çeşitli meyve türlerinin aşılandığını belirten Şişman, bu türlerin bölgedeki iklim şartlarına uygun olarak seçildiğini vurguladı. Aşılama işlemlerinin uzman ekipler tarafından titizlikle yapıldığını anlatan Dr. Şişman, “Amacımız, çiftçilerimize kaliteli ve verimli ağaçlar sunarak, onların gelir düzeyini artırmaktır,” ifadelerini kullandı.

İnceleme sırasında fidanlık çalışanlarıyla da bir araya gelen Şişman, çalışanların görüş ve önerilerini dinleyerek, aşılama sürecinin daha verimli hale getirilmesi için yapılabilecek iyileştirmeleri konuştu. Ayrıca, fidanlığı ziyaret eden çiftçilere de bilgi vererek, aşılama işlemlerinin nasıl yapıldığını ve bu süreçten nasıl yararlanabileceklerini açıkladı.

Dr. Şişman, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın destekleriyle devam eden bu tür projelerin, Van’ın tarım potansiyelini artırmaya yönelik önemli adımlar olduğunu sözlerine ekledi. Bu çalışmaların, bölgedeki tarımsal sürdürülebilirliğe katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

 

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme