Dönerdere'de Göçün 50. Yılı Şenlikleri İptal Edildi

Van’n Özalp ilçesine bağlı Dönerdere Mahallesinde yaşayan Çaykaralılar, bu yıl düzenleyecekleri “Göçün 50. Yılı ve Yaz Şenlikleri'ni, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşanan olaydan dolayı iptal etti.

İlçenin Dönerdere Mahallesinde yaşayan Çaykaralılar, bu yıl düzenleyecekleri "Göçün 50. Yılı ve Yaz Şenlikleri"ni, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde çok sayıda vatandaşın ölümüne ve yaralanmasına yol açan patlama nedeniyle iptal etti. İstanbul’da bulunan Dönerdereliler başta olmak üzere, Bursa, İzmir ve Trabzon’dan çok sayıda davetlilerin katıldığı program iptal edilince uzun zaman göremedikleri akraba ve dostları ile hasret giderdiler.
Program alanına gelenlere yönelik kısa bir konuşma yapan Dönerdere Kooperatif Başkanı ve Tertip Komite Başkanı Turgay Özbek, 1965 yılında Trabzon ili Çaykara ilçesinin Uzungöl beldesinden Dönerdere Mahallesi’ne gönderilen hemşehrilerinin birbirleriyle hasret gidermek, Karadeniz kültürünü bulundukları yerlerde yaşamak ve yaşatmak amacı ile 2010 yılından bu yana her yıl geleneksel olarak yaz şenliği düzenlediğini anımsattı. Bu yıl düzenleyecekleri konser ve şenlikleri, Suruç ilçesinde çok sayıda vatandaşın ölümüne ve yaralanmasına yol açan patlama nedeniyle iptal ettiklerini belirten Özbek, "Suruç'ta yaşanan katliamı nefretle kınıyoruz. Yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifa diliyoruz. Bu nedenle şenliğimiz müzik ve eğlence kısmını iptal ettik. İl dışından gelen büyüklerimizin yapacağı konuşmaların ardından programı kapatacağız" dedi.
Daha sonra Trabzon ve diğer illerden şenliğe katılmak üzere Dönerdere'ye gelen misafirler, bir araya gelerek sohbet edip hasret giderdi.

Bakmadan Geçme