DONAN ARAÇLAR İÇİN YARDIM İSTİYORLAR

Van’ın Muradiye ilçesinde eksi 25 dereceye kadar dayanıklı diye aldıkları minibüsleri donan sürücüler yardım bekliyor.

İlçede etkili olan kar yağışı ve yaşanan dondurucu soğuklar, hayatı olumsuz etkiliyor. İki gündür yolda kaldıklarını belirten Ali Hakan isimli sürücü, “Bize garantili eksi 25 dereceye kadar dayanıklı diye satılan araçlar eksi 5 derecede dondu. İlçeye 16 kilometre mesafede mahsur kaldık. İlgili servisi arıyoruz ancak bir sonuç alamıyoruz. Biz mağdur durumdayız” dedi.
Sürücü Kamuran Sürme de geçen yıldan bu yana aynı sıkıntıları çektiklerini belirterek, “Minibüsümü öğrenci servisi olarak kullanıyorum. En ufak bir soğuk havada araçlar donuyor, çalışamıyoruz. Bu kadar para verdik, şimdi borçlarımızı ödeyemiyoruz” diye konuştu.
Eyüphan Yerlikaya ise satın aldıkları 2013 model araçların soğukta çalışmadığını belirterek, “Firmanın yaptığı ısı sistemi ön camları bile ısıtmıyor. İçindeki öğrenciler donma tehlikesi yaşıyorlar. Ben servisi arıyorum, 'Bu neden ısıtmıyor?' dediğimde bana, ‘Tamam bir hata olmuş. Biz ısıtıcı takmamışız. Getirin ısıtıcı takalım, parasını siz ödeyeceksiniz’ diyorlar. Biz işimizi bırakıp servis servis gezecek miyiz? Bizi neden kandırdılar? Biz servisleri ve tüm yetkilileri arıyoruz, bir çare bulamadık. Sürücüler olarak mağduruz” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme