Dolar artmaya devam ediyor

Merkez Bankası'nın faiz artırım kararı sonrası hızla yükselişe geçen dolar kuru 28.16 TL'yi aşmış durumda.

Dolar artmaya devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dolar kuru ile ilgili flaş gelişme! Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası yükselişe geçen dolar\TL rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Vatandaşlar güncel dolar kurunu araştırırken 'Dolar yükselecek mi düşecek mi? Dolar ne kadar oldu?' soruları merak konusu oldu. Elinde doları olanlar dikkat! Dünyaca ünlü ekonomist bas basa bağırarak uyardı. Dolar 7 lira birden düşecek. O tarihten önce bozduran yaşadı. İşte detaylar haberimizde...

Dolardaki yükseliş yatırımcıları tedirgin ederken 'Dolar daha da yükselecek mi? Dolar 30 TL'yi aşacak mı?' soruları merak konusu oldu. Elinde doları olanlar dikkat! Dünyaca ünlü ekonomist bas basa bağırarak uyardı. O tarihte dolar tepe taklak olacak. Dolar 7 lira birden düşecek!

ELİNDE DOLARI OLANLAR DİKKAT! ÜNLÜ EKONOMİSTTEN ÇARPICI TAHMİN
Dünyaca ünlü ekonomist Robin Brooks, dolar ile ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Orta Doğu'da başlayan İsrail ve Filistin savaşı ile birlikte doların yükselmesinin normal olduğunu belirten Brooks, Türk Lirası'nın serbest dalgalanmasına izin verilmesi durumunda ilk etapta keskin bir düşüş yaşanabileceğini belirtti. Ancak bunun sadece ilk tepki olduğunu ve Türk Lirası'nın daha sonra güçleneceğini savundu. Brooks, doların 21 TL seviyesine düşeceğini öne sürdü.

Robin Brooks'un açıklamaları, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in önceki açıklamalarını hatırlattı. Mehmet Şimşek, yabancı yatırımcıların Türkiye'ye geri döneceğini ve bu sayede doların düşeceğini ifade etmişti. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Brooks, şu ifadeleri kullandı:

"Türk Lirası için gerçeğe uygun değerimiz $/TRY 21,00'dır. Bu çoğu kişiye çılgınca geliyor ve eğer Liranın serbestçe dalgalanmasına izin verilirse keskin bir düşüş yaşanacağına dair çok az şüphe var. Ancak bu yalnızca ilk tepki olacaktır. Lira daha sonra güçlenecek. Türkiye'de derin bir değer var"

Bakmadan Geçme