Diyarbakır saldırısıyla ilgili bir kişi tutuklandı

Diyarbakır’da 4 kişinin yaşamını yitirdiği, yüzlerce kişinin de yaralandığı patlamayla ilgili bir kişi tutuklandı.

Diyarbakır’da Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 5 Haziran’da İstasyon Meydanı’ndaki seçim mitingine yapılan bombalı saldırıyla ilgili bir kişi tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz yaptığı yazılı açıklamada, 2 ayrı saldırıya ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında O.G’nin ‘kasten öldürmek’ ve ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan tutuklandığını belirtti.

Soruşturma haberine soruşturma

Soruşturmaya ilişkin 8 Haziran’da ulusal bir gazetede haber yapıldığını belirtilen açıklamada Türk Ceza Kanunu’nun 285. maddesinde yer alan ‘Soruşturmanın gizliliğinin alenen ihlali’ uyarınca haberi yapan muhabir ve ona bilgi veren kamu görevlileri hakkında soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Açıklamanın devamında “Cumhuriyet Başsavcılığımızca şüphelinin eylemine iştirak edenler, yardım edenler ile bağlantıları yönünden yürütülen soruşturma tüm ayrıntılarıyla çok yönlü olarak devam etmektedir. Her ihtimalin titizlikle araştırıldığı soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir” denildi.

4 kişi ölmüştü

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Sağlık Meclisi, Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) ve Diyarbakır Tabip Odası’ndan oluşan Kriz Masası 6 Haziran’da yaptığı açıklamada saldırıda ilk gün Ramazan Yıldız, Necati Kurul ve Şehmuz Kaçan’ın yaşamını yitirdiğini, 16’sı ağır 402 kişinin de yaralandığını açıklamıştı.

8 Haziran’da saldırıda yaralanan Civan Arslan’ın da yaşamını yitirmesiyle birlikte yaşamını yitirenlerin sayısı dörde yükselmişti.

Bakmadan Geçme